szon-sportoldal

2016.03.17. 08:16

Emberemlékezet óta nem volt ilyen megye egyes meccsen: teljes csőd és összeomlás Tiszalökön

Tiszalök - Káoszba fulladt a tiszalökiek szombati túrája, emiatt egyik meccset sem tudták befejezni Nagyecseden.

Tiszalök - Káoszba fulladt a tiszalökiek szombati túrája, emiatt egyik meccset sem tudták befejezni Nagyecseden.

A tiszalökiek túllőttek a célon. A megyei első osztályú futballcsapat eleve tíz emberrel kezdte a nagyecsedi fellépését, ami a szünetig tartott. A tabellán második szatmáriak mindaddig hét gólt rámoltak be, ami után a maradék kedve is elment a vendégeknek. Az, hogy hányan jelentettek sérültet a Tisza-partiak közül a pihenő közben, most hagyjuk. Nyilván mindenkinek elege lett az össznépi égésből, inkább nem vállalták a folytatást.

Mindez persze kiverte a biztosítékot a házigazdáknál, a szurkolók pedig a jegy árát követelték vissza.

A bajok mélyebben gyökereznek

Tény, emberemlékezet óta nem fordult elő hasonló a megye egyben. Az előző évadot kínkeservesen végigbukdácsoló Nagykállót például nem egyszer cipóra verték, mégis valamennyi meccsét annak rendje és módja szerint befejezte. Mellékzöngeként annyit: a löki ifjúsági együttes 26–0-nál dobta be a törülközőt az „előmérkőzésen”. Ők speciel nyolcan (!) álltak ki… Ezzel együtt nem rajtuk kell elverni a port, sőt, nekik elismerés jár, hogy egyáltalán elutaztak, holott biztos volt, hogy ebből csúnya zakó lesz. A bajok alighanem sokkal mélyebben gyökereznek, jelzésértékű, hogy a nagycsapat jelenleg mínusz négy ponttal sereghajtó.

– Először is szeretnék mindenkitől elnézést kérni a történtek miatt – közölte Kovács János, a tiszalöki vezetőség tagja. – Elsősorban a nagyecsedi játékosoktól, vezetőktől, szurkolóktól. A teljes történethez ez is hozzátartozik, szeretném, ha meghallgatnának, mielőtt ítélkeznek, és ez nem mentegetőzés, mert a tényen nem változtat. A péntek esti állapot szerint úgy festett, a felnőtt és ifjúsági keret kilenc, illetve tizennégy fővel tudja vállalni a mérkőzést.

Hosszú volt a péntek éjszaka

– Az egyébként is vékony keretben munkahelyi elfoglaltság, hála a hosszú hétvégének, betegségek, sárga lapok és sérülések miatt tovább szűkült a létszám. Mit is lehet ilyenkor tenni?

–Természetesen vállalni kell a mérkőzést. Lesz, ami lesz, mivel már nincs mód a változtatáshoz. Két-három ifistát felviszünk a felnőttbe, hogy legalább a létszámok meglegyenek. Igen ám, de az élet mégsem ilyen egyszerű. A péntek éjszaka azért ennél hosszabb, így az utazók száma tizenhét főre apadt, plusz egy ember érkezése a munkahelyről várható. El kell indulni, mert a mérkőzésen ott kell lenni. Mindezek ellenére, mert más megoldás nincs. Az ifit megkérni, vállalják a meccset létszámhiányosan.

– Nyolcan léptek pályára, teszem hozzá egy játékos sérülten szerepelt, ezt köszönjük nekik. Azt, hogy meddig bírták és milyen eredménnyel, mindenki látta. Arra viszont a sok negatív visszhang közt nem gondol senki, milyen munka azt a nyolc embert újra hadba állítani, vagy hogy ők miként élték meg, milyen nyomot hagy ez bennük a későbbiekben. A felnőttek két ifistával kiegészülve éppen tizenegyen maradtak, csere nélkül.

Nagyobb lett a kár

– De hogy ne legyen egyszerű, jön a telefon, a munkából érkezőt nem engedik el hamarabb. Na ez szép. Teljes csőd és összeomlás. A meccset tíz játékos kezdte és lett nem kis káosz. Egyébként sem fényes a helyzet, óriási pofonok tömkelege, és még ez is. Az első fél­időben két sérülés történt, és a szünetig újabb két futballista került olyan helyzetbe, hogy nem tudja vállalni tovább a mérkőzést. Ekkor a játékvezető, a szabályoknak megfelelően, 7–0-ás állásnál lefújta a mérkőzést. Nagyobb lett a kár, mint azt gondoltuk volna, a következő meccs így még nehezebb lesz.

Újra a régi edző tér vissza a kispadra

Nos, az emlegetett következő alkalom a Tiszavasvári elleni, a közelmúltban még rangadónak kikiáltott szomszédvári összecsapás, amelyen újfent Kovács János irányítja a tiszalöki legénységet. Tehát akárcsak az előző időszakban, ismét ő tölti be a tisztséget, vagyis a február derekán kinevezett edző, Bécsi Richárd alig néhány után kiszállt a táncból.

– Egy biztos, befejezzük a szezont – nyomatékosította Kovács János. – Még egy ilyen mérkőzést nem szeretnénk. A felnőttcsapat felkészítését jómagam viszem tovább.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 17-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!