szon-sportoldal

2016.04.19. 13:25

14 diákcsapat félpályás tornája Záhonyban

Záhony - A napokban a határvárosban rendezték meg a középiskolás labdarúgócsapatok 17. Félpályás Kandó Kupáját.

Záhony - A napokban a határvárosban rendezték meg a középiskolás labdarúgócsapatok 17. Félpályás Kandó Kupáját.

A záhonyi Kandó K. Középiskola és Dr. Béres J. Kollégium hagyományos diákhete alkalmából meghirdetett tornára idén 14 csapat fogadta el az invitálást, közel 200 sportolóval. A határon túlról, a Felvidékről a Királyhelmeci Gimnázium csapata immár másodízben, míg Nyírbátorból a Bethlen G. SZKI első alkalommal fogadta el meghívást, és jött el a rendezvényre. A csapatok az első körben négy csoportba sorolva mérkőztek, majd a csoportok azonos helyezettjei játszottak további helyosztó mérkőzéseket. A találkozókat hivatalos játékvezetők vezették.

A tornán a fair play szellemében játszottak jó színvonalú mérkőzéseket a résztvevők. A mérkőzések szüneteiben a tanulók, és a tanárok közötti beszélgetésekkel az általános és a sportkapcsolatok tovább mélyültek. A tornát idén a sokszoros korábbi érmes, a kisvárdai Bessenyei Gimnázium nyerte, a szintén kisvárdai II. Rákóczi F. Szakképző Iskola, a szalkai MÁSZIK és az ugyancsak kisvárdai Szent L. SZKI gárdája előtt. Az eredményhirdetésen minden csapat a fényképével ellátott oklevelet kapott, az I-III. helyezettek pedig érem és kupa díjazásban részesültek. Pindzsula Péter (Mátészalka) személyében különdíjat kapott a legjobb kapus, továbbá Dzserenga József (Királyhelmec), a legtechnikásabb játékos, és a két gólkirály, jelesül Murguly Csba (Bessenyei G.) és Vojtkó Patrik (Királyhelmec). A torna végén minden résztvevőt szabolcsi töltött káposztával vendégeltek meg a házigazdák.

- Kovács Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!