szon-sportoldal

2016.05.10. 12:05

Marso-Nyíregyháza - Most a B csoport a reális!

Nyíregyháza - Kósa Árpád vállalta a maga részét a Marso-Nyíregyháza kiesésében, Sitku Ernő feladata a hároméves koncepció kidolgozása.

Nyíregyháza - Kósa Árpád vállalta a maga részét a Marso-Nyíregyháza kiesésében, Sitku Ernő feladata a hároméves koncepció kidolgozása.

A Kelet-Magyarországban 2016. május 9-i számában, a MAFC–Marso-Nyíregyháza kosárlabda-tudósításban megjelent „felhívásra” (hogy tegyék fel a kezüket azok, akik felelősek a csapat kieséséért) reagálva hívott össze sajtótájékoztatót Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője, úgy is, mint a kosárlabda klubot működtető cég többségi tulajdonosának képviselője.

A sportvezető a maga részét vállalta a kiesésben, elsősorban azért, mert nem eszmélt időben, hogy csúsznak a fizetések, és hogy egyre közeledett a kiesés. Azt is belátta, hogy nincs meg Nyíregyházán az élvonalbeli szereplés háttere, ezért a csapat akkor sem indul el az NB I A csoportban, ha esetleg felkéri őket a szövetség, ha olyan bajnok lesz az NB I B-ben, amely nem vállalja az indulást.

Kósa Árpád azt is bejelentette, hogy a következő három év koncepciójának kidolgozása Sitku Ernő feladata marad, az eddigi szakmai igazgató marad a csapat mellett, hogy ügyvezetőként, szakosztályvezetőként vagy edzőként, az csak később dől el. Az biztos, hogy nyíregyházi játékosokra építik a jövő évi csapatot.

Ezzel összefüggésben Sitku Ernő a magyar játékosoknak meg is tartotta az első csapatértekezletet, amelyen a kosarasok úgy nyilatkoztak: szívesen maradnak a jövőben is a Kék Cápáknál. A tárgyalások ezügyben hamarosan megkezdődnek.

Részletek később!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!