szon-sportoldal

2016.06.04. 21:36

A görögök igazi meglepetése...

Nyíregyháza - Noha a terv nemes volt, az élet alaposan keresztülhúzta a Jan de Brand számításait.

Nyíregyháza - Noha a terv nemes volt, az élet alaposan keresztülhúzta a Jan de Brand számításait. Az Európa Liga nyíregyházi csoportkörére címvédőként, mindazonáltal alaposan megfiatalított kerettel érkezett magyar válogatottból ketten is „kiestek” (Leidgeb Noémi és Vacsi Evelein, akik a következő szezont éppen az NB I-es nyírségi csapat kötelékében kezdik...), így a belga szövetségi kapitány variációs lehetőségei alaposan lecsökkentek. Ezzel együtt a nyitónapon Szlovénia ellen elszenvedett vereség után láthatóan nagyon iparkodott a nemzeti gárda, hogy a görögökkel szemben kozmetikázzon szereplésén. Nos, egy szettet sikerült rabolni a felettébb erőteljes hellénektől, mindemellett olykor látványos labdamenetek és mentések hozták tűzbe a szép megoldásokért hálás közönséget. Az első felvonásban csaknem a sírből jött vissza a hazai társulat, amely a harmadik etapban felvillantott valamit abból, hogy lehet mire, kire építeni a jövőben. A görögök viszont többet nem engedtek, sőt a meccs utáni sajtótájékoztatóra is tartogattak meglepetést. Ioannisz Kalmacidisz szépen, csendben megvárta, míg angolról magyarra lefordítják szavait, majd csaknem hibátlanul kiejtéssel szólt édes anyanyelvünkön... Mint kiderült, a szakvezető Budapesten született!

A magyar együttes vasárnap a románok elleni (kezdés: 20 óra) zárja az eseményt.

Az Európa Liga három csoportjából a győztesek, illetve a legjobb második jut tovább a második tornákat követően.

KM-KT

Röplabda: női Európa Liga

Csoportkör, 2, mérkőzés

Magyarország–Görögország 1:3 (-25, -15, 12, -15)

Nyíregyháza, 1800 néző. V: Vasko (szlovák), Zotovics (szerb).

Magyarország: Szombathelyi Sz. 5, Szakmáry G. 17, Tálas Zs. 2, Nagy E. 9, Pallag Á. 15, Széles 5. Csere: Molcsányi (liberó), Bleicher R. 1, Pintér A. 2, Szpin R.1. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt

Görögország: Vaszilantonaki 21, Papafotiu 2, Kioszi 16, Lampruszi 5, Giota 6, Genicaridi 16. Csere: Artakianu (liberó), Hrisztodulu 2, Merteki 1, Emmanulidu 1, Strancali. Szövetségi kapitány: Ioannisz Kalmacidisz.

Ász: 7–9. Rossz nyitás: 8–8.

Mesterszemmel

Jan de Brandt: – Az első és a harmadik szettben mutatott játékkal elégedett vagyok. Jobban játszottunk, mint pénteken, és tetszett, hogy kritikus helyzetekben többször vissza tudtunk jönni a meccsbe.

Ioannisz Kalmacidisz: – Tudtuk, hogy több játékos hiányzott a magyar csapatból, ezzel együtt mindig örömmel tölt el, ha sikerül győzni.

További eredmény: Szlovénia–Románia 3:0 (21, 14, 21)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!