szon-sportoldal

2016.09.16. 09:44

Nem kell mindjárt a Tiszának menni...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Két férfi és három női együttes képviseli a megyét a kézilabda NB II. hét végi nyitányán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Két férfi és három női együttes képviseli a megyét a kézilabda NB II. hét végi nyitányán.

A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban „vészesen” fogynak a szabolcsi együttesek. Azért nem kell mindjárt a Tiszának menni: két esztendeje a Nyírbátor, legutóbb a Tiszavasvári bajnokként dobbantott magasabb osztályba. Maradt, mint meghatározó erő a Fehérgyarmat, amely szombaton (kezdés: 18 óra) hazai pályán a Berettyóújfalu elleni fellépéssel nyitja az aktuális idényt. Mivel a továbbra is Falcsik Miklós vezényelte szatmáriak különösen otthon képesek acélos teljesítményre, némiképp átalakulva is megkezdheti ka pontgyártást. A Kisvárda szintén érdekelt a harmadik vonalban és immár új edző, jelesül Sándor László irányításával fogadja vasárnap (kezdés: 18 óra) az NB I B-ből aláhullott Füzesabonyt. Az ígéretesen erősítő várdaiak alighanem szép tervekkel vágnak neki az idénynek, már csak ezért sem szeretnék elszúrni a rajtot.

Ugyanakkor női vonalon három megyei gárda áll csatasorba. Elsőként a Mátészalkai MTK mutatja meg magát, amely szombaton (kezdés: 15 óra) saját közönsége előtt a Debrceni VSC utánpótláscsapatával tusakodik. Szó se róla, az állandóságot képviselő szakvezető, Vakarcs Krisztinának volt teendője bőven a nyáron: a keret nagy mértékben kicserélődött, kulcsemberek távoztak, így csupán annyi bizonyos, az MMTK kemény próbatétel előtt áll. Hasonló cipőben jár a Kölcsey-DSE Nyíregyháza: Hadobás István „ezredszer” kényszerül új társulatot építeni, a Mezőkeresztes vendégeként máris mélyvízbe kerülnek a fiatalok.

Felsőzsolcán, a SZEPA AKSE-hez látogatva debütál a Vitka. Szemán Szilvia játékos-edző frissen feljutott hölgykoszorója számára vélhetően minden egyes megszerzett pont kincset ér. Mivel a borsodiak az elmúlt években egyáltalán nem brillíroztak, olyannyira nem, hogy az előző évadban utolsóként zártak, méghozzá „lenullázva” (mégsem pottyantak ki...), talán annyi megkockáztatható, a beregieknek lehet keresnivalójuk.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik