szon-sportoldal

2016.09.09. 18:00

Szpari - Sikerrel zárnák az aggasztó hetet

Nyíregyháza - A Szpari védelmének két alapembere megsérült, exnyíregyháziakkal jönnek a szegediek.

Nyíregyháza - A Szpari védelmének két alapembere megsérült, exnyíregyháziakkal jönnek a szegediek.

Ez a kedd nem jött be igazán. Az örökösföldi pályán edzőmeccsezett a Nyíregyháza Spartacus NB II-es futballcsapata az osztálytárs Cigánd. Miként ismert, a meccs döntetlenül végződött (1-1).

Ezzel még nem is lenne nagy gond (ez nem vonatkozik az első félidei játékra), ám a nyíregyházi együttesből ketten is megsérültek. Dvorschák Gábor járt rosszabbul, hiszen a jó formában játszó belső védő részleges térdszalagszakadást szenvedett, három hétig nem is mozoghat, félépülése több hetet jelent majd. Szokol Zsoltnak a bokája sérült meg, az állapota szerencsére javulóban van.

Hasonló stílusban

Vasárnap pedig bajnoki, jön a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A Tisza-partiak a negyedik helyen várják a fordulót mégpedig 11 ponttal (három győzelem, két-két döntetlen, illetve vereség). A leghangosabb sikerük éppen a Cigánd elleni 7-0-volt. A Klausz László dirigálta együttesben exnyíregyháziak is vannak, így Germán Tamás, Andorka Péter, Mészáros Márk és Jagodics Bence. A szegediek erőssége a védekezés, hiszen az eddigi hét fordulóban a mezőnyben a legkevesebb gólt, négyet kapták, négy meccsen nem zördült meg a hálójuk.

– Sajnos aggasztó hetet zárunk, hiszen kedden két olyan játékos sérült meg, akik az eddig eredményes, tökéletesen működő szerkezetünk alapemberei voltak – kezdte a mérkőzés előtti beszélgetését Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. - Ez már tény, igyekszünk majd megtalálni azokat, akik pótolni tudják őket. A szegediek masszív csapatot alkotnak, hasonló felfogásban játszanak mint mi. Nem lesz könnyű mérkőzés, de a nehézségeink ellenére csakis a győzelem az elfogadható hazai pályán.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik