szon-sportoldal

2017.03.22. 08:35

Fejest ugrott az ismeretlenbe

Mándok - Bodnár László csaknem három év kihagyás után tért vissza és segítette győzelemhez a Mándokot.

Mándok - Bodnár László csaknem három év kihagyás után tért vissza és segítette győzelemhez a Mándokot.

A Mándok alighanem nagyot húzott, amikor Bodnár Lászlót soraiba szólította. A megyei első osztályú futballcsapat számára ez mindjárt nyerőlépésnek bizonyult: a negyvenhatszoros válogatott hátvéd a Nagyecsed ellen idegenben aratott győzelemmel debütált. Persze, a harmincnyolc esztendős játékos megjárta a hadak útját, ukrajnai (Dinamo Kijev), holland (Roda) és osztrák (Salzburg) légióskodás mellett leginkább a Debrecen színeiben produkált maradandót, miközben a Bajnokok Ligájában is többször szerepelt. Vagyis, rutinból alaposan felvértezett játékossal erősített a kiesés megúszásáért hajtó gárda, amelybe a jelek szerint „kapásból” beilleszkedett.

– Az előző időszakban városi kispályás bajnokságban Mátészalkán, október óta pedig a Kazincbarcikai Ördögök futsalcsapatában játszottam – regélt a közelmúlt fejleményeiről Bodnár László, aki legutóbb a Kisvárda Master Good NB II-es együttesében bukkant fel. Mondjuk, ez sem tegnap volt... Közel három éve nem futballoztam nagypályán és mivel minden olyan gyorsan történt, az Ecsed elleni szombati meccs előtt idő sem volt arra, hogy edzek a mándokiakkal. De ezt már a héten pótólom. Gyakorlatilag fejest ugrottam az ismeretlenbe, azt viszont éreztem, hogy bíznak bennem. Nyilván arra számítottak a vezetők, hogy megoldom a védekezés részét, ami úgy gondolom, megvalósult. Azt nem állítanám, hogy ideges lettem volna, persze, ennyi kihagyás után magamtól sem vártam semmi extrát. Biztattam, próbáltam összefogni a fiúkat, minél többet szeretnék segíteni és hiszem, lesz még jobb is. Hogy is fogalmazzak? A talaj nem könnyítette meg a dolgunkat, ráadásul kemény meccs volt, kicsit meg is lepődtem, a lényeg, hogy nyertünk.

Bodnár László saját bevallása szerint vasárnap érzett fáradságot, némi izomlázat. S bár ismét aktivizálta magát, közben a szakmai oldal is leköti figyelmét.

– A Kisvárdán utánpótlás vonalon dolgozom, és a futballban, erőnléti edzőként képzelem a jövőmet, ennek érdekében tanulok. A mándokiakkal egyelőre nyárig szól a megegyezés, a folytatást pedig majd meglátjuk – hagyott nyitott kaput pályautását illetően a hátvéd.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!