szon-sportoldal

2017.08.12. 20:16

Junior öttusa-vb: Dél-koreai arany a nőknél, csapatban az olaszok győztek

Székesfehérvár - A dél-koreai Kim Szun Vo nyerte a székesfehérvári junior öttusa-világbajnokság női versenyét szombaton, csapatban az olaszok végeztek az élen, a magyar csapat az ötödik lett.

Székesfehérvár - A dél-koreai Kim Szun Vo nyerte a székesfehérvári junior öttusa-világbajnokság női versenyét szombaton, csapatban az olaszok végeztek az élen, a magyar csapat az ötödik lett.

A harminchat fős mezőnyben a dél-koreai Kim Szun Vo 1326 ponttal szerezte meg az aranyérmet, az ezüstérmes az olasz Aurora Tognetti, 1313 ponttal, a bronzérmes pedig az orosz Adelina Ibatullina lett 1310 ponttal. A magyar versenyzők közül Simon Sarolta 1240 ponttal a 18., Barta Luca 1236 ponttal a 20., Boros Alexandra 1215 ponttal a 26., Strobl Anita 1203 ponttal a 27. lett.

Csapatban az olaszok - Elena Micheli, Irene Prampolini, Aurora Tognetti - végeztek az első helyen 3858 ponttal, a másodikok az oroszok - Adelina Ibatullina, Xenia Fralcova, Sofia Serkina - lettek 3834 ponttal, a harmadikak pedig az egyiptomiak - Mariam Amer, Salma Abdelmaksoud, Sondos Aboubakr - lettek 3749 ponttal. A magyar csapat - Barta Luca, Boros Alexandra és Simon Sarolta - 3691 ponttal az ötödik helyen végzett.

Kállai Ákos női szövetségi kapitány a verseny után az MTI-nek azt mondta, egyéniben Simon Sarolta kezdetben versenyben volt a pontszerző helyekért, azonban a lovaglásnál egy nehéz lóval túl sok pontot vesztet. A másik három lányban a szövetségi kapitány a vívás során nem érezte a kellő tüzet, és később hiába lovagoltak jól, már nem tudták behozni a hátrányukat.

A székesfehérvári junior öttusa vb vasárnap a férfi egyéni döntőkkel folytatódik, majd hétfőn a vegyesváltók versenyével zárul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!