szon-sportoldal

2018.05.31. 11:39

Diákolimpiai döntőkön pattog majd a labda

Kisvárda, Nyíregyháza - Négy sportágban Nyíregyháza és Kisvárda lesz a helyszín a jövő hét második felének nagy eseményén.

Kisvárda, Nyíregyháza - Négy sportágban Nyíregyháza és Kisvárda lesz a helyszín a jövő hét második felének nagy eseményén.

Ebben a tanévben sem maradunk nyíregyházi, pontosabban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendezésű országos diákolimpiai döntő nélkül. Ezúttal a IV. korcsoportosokon van a sor, és a diákolimpiai rendszerben éppen ennek a korosztálynak a legnagyobb léptékű a fináléja. A rendezés szempontjából mindenképpen, így a szervezőkre is hatalmas munka vár.

Négy sportágban, kézi-, kosár- és röplabdában valamint labdarúgásban rendezik meg a IV. korcsoportos döntőket, a lány focistáknál egész pontosan a III-IV. korcsoportosokat. Mindez azt jelenti, hogy június 7-10. között 88 csapat 1002 résztvevője és 176 testnevelő érkezik az ország minden egyes részéről – hangsúlyozta a csütörtökön tartott tájékoztatón Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. A kézilabdázók két kisvárdai helyszínen versengenek majd, a többi sportág mérkőzéseit Nyíregyházán rendezik.

– A tavalyi V-VI. korcsoportos döntő színvonalas megrendezésével magasra tettük a lécet, de bízom benne, hogy azt most is meg tudjuk majd ugrani – tette hozzá Baracsi Endre. – Legutóbb sikerült itthon tartanunk egy bajnoki címet a vasvári-gimázium lány röplabdázói révén, most is leginkább a lány röplabdázókban bízhatunk az éremszerzést tekintve.

Az esemény megnyitója június 7-én, csütörtökön 19 órától lesz a Continental Arénában, a versenyek pedig péntektől vasárnapig tartanak majd. Három sportágban nyolcas döntőket rendeznek (rendező jogán megyei bajnokaink automatikus résztvevők lettek, egyedül fiú röplabdában nem sikerült élni ezzel a joggal, de ebben a sportágban a lányoknál a második helyezett az országos elődöntőből is kiharcolta a részvételt), labdarúgásban viszont mind a 19 megye és Budapest képviselője is itt lesz a húszcsapatos fináléban.

Sportágak, helyszínek, indulók

Az egyes sportágak helyszínei és a megyebeli indulók

Kézilabda. Fiúk (helyszín: Kisvárdai Vári Emil Általános Iskola): Tiszavasvári Általános Iskola. Lányok Helyszín és résztvevő: Kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda.

Kosárlabda. Fiúk (helyszín: Bánki Donát Szakközépiskola): Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium. Lányok (helyszín: Tiszavasvári úti csarnok): Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola).

Labdarúgás. Helyszín: Örökösföldi sporttelep. Fiúk: Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lányok: Balkányi Szabolcs Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Röplabda. Helyszín: Bem József Általános Iskola. Fiúk: –. Lányok: Nyíregyházi Bem József Általános Iskola és Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola.

Ezek is érdekelhetik