szon-sportoldal

2018.06.20. 10:21

Ismét nem láttuk meg a célt!

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel a HumanoIT Székesfehérvár Rallye2 2018 után.

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel a HumanoIT Székesfehérvár Rallye2 2018 után.

Ismét egy rövidre sikerült verseny után vagytok, pedig az első három gyorsot végig nyomták a fiúk és az elejében voltak. Mi is történt ismét?

- Féltengelytörés, és nem véletlenül. A Szombathely után váznyomott lett az autó, de nem lehetett jobbat kihozni belőle, így csoda, hogy ennyit is kibírt. Kíméletesre vettük az első kört, mint ahogy az időeredményekből látszik. Most azt mondom, hogy csoda, hogy kibírta! Nagyon eldeformálódott a kaszni. Egyszerűen kirántotta oldalra a féltengelyt az ágyazatból, és most attól tartok megviselte a váltót is.

Lassan ismét murvára kell hangolnotok az Opel Adam-ot. Mennyire kell átnézni a futóművet- autót, hogy ez a hiba ne következzen be?

- Ezek után gondolhatod. Három hét semmire sem elég, a motorba is lélek jár. Ezt is csinálni kell, mert nem bír ki még egy versenyt. A kaszni is ferdén áll, úgyhogy nem kis húzatópad problémával küzdünk. A futómű a törés miatt kapott egy nagy pofont, A váltó kétséges, mert teljes revízió kellene, de még az alkatrész sem jön meg ekkorára a SADEV-től. Nem tudok semmit mondani, ahány eleme a gépnek mind hulladék. Nem a szándékon múlik, hanem a beszállítókon, és a szakembereken! Persze hajtjuk a verklit, most totál szét van szedve, 2 nap és vizsgálják a kasznit. Közben mindent megrendeltünk már a verseny után, hétfőn a motorba, kaszniba, váltóba, futóműbe, kormányműbe és még számos helyre. Dolgozunk ezerrel, mint az ISEUM után, csak a három hét RALLY2-be nem egészséges felkészülési idő!

Amíg mentek a srácok, jól muzsikált az Opel, hová is vártad őket így az első három gyors után?

- Pont ide, 5-6-7.hely. Aztán következett volna a felzárkózás, aminek volt is esélye, mert gyengén, óvatosan kezdtünk. Szerintem igen jó helyezést értek volna el, mert felszabadítottam őket a nyomás alól, úgy gondoltam kibírja az autó. Sajnos tévedtem! Ez az én hibám, nem tudtuk maradéktalanul kiküszöbölni az ugratás nyomait. Ezután nem sok esélyünk maradt a bajnokság megnyerésére, ezért fesztelenül fogunk innentől versenyezni, magyarul nem szorítjuk, ha nem muszáj. Az is lehet, sőt szinte biztos, hogy nevezünk Veszprémbe, de utolsó napig kétséges, indulni tudunk-e. Ha kicsit is nem jó az autó, itt biztos nem fogunk indulni.

Ennek a versenynek, csak 10% esélyt adok, mert inkább totál újra építjük az Adamkát, és készülünk a következő, aszfaltos versenyre!

Tartalmas munkát kívánok a Veszprém Rallyra való felkészüléshez!

- Köszönjük, ahogy a Partnereink támogatását is!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!