SZON Sziréna

2018.06.12. 17:01

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a nyíregyházi testnevelő

Nyíregyháza - Ítéletet hozott a bíróság a kiskorú veszélyeztetésével vádolt tanár ügyében.

Nyíregyháza - Ítéletet hozott a bíróság a kiskorú veszélyeztetésével vádolt tanár ügyében.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2018. június 12-én kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, ezenkívül 5 évre eltiltotta a tanári szakképesítéshez kötött foglalkozás gyakorlásától.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a tanóráin nem megfelelő pedagógiai módszereket alkalmazott. Rendszeresen megalázóan, becsületsértő módon beszélt a gyerekekkel, őket „hülyének”, „bénának”, „bambának” nevezte. A tanórákon többször agresszív hangnemben kiabált, s az is előfordult, hogy káromkodott a gyerekek előtt.

Ha a gyerekeknek nem volt megfelelő az úszástechnikájuk, a fejükre ütött, vagy az úszószemüveget úgy megrántotta a gyerek fején, hogy az a gyerek arcára visszacsapódott. A nem megfelelő testalkatú gyerekeket az osztály előtt „lekövérezte”.

A vádlott manipulálta a gyerekeket azzal, hogy aki elmondta a szüleinek az iskolában történteket, azt a következő tanórán megszégyenítette.

Módszerei olyan mértékű szorongást, feszültséget okoztak több diákban, hogy a vádlott órái előtt többen fejfájástól és hányingertől szenvedtek, illetve volt, aki már előző éjszaka nem tudott aludni.

A bíróság a 11 sértett kiskorú gyermek, a szülők tanúvallomására, illetve a kirendelt igazságügyi szakértők szakvéleményére alapozta az ítéletét.

Az ítélet nem jogerős.

- Nyíregyházi Törvényszék -


[related-post post_id="3754580"]

[related-post post_id="3738316"]

[related-post post_id="3750572"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!