Uncategorized

2019.04.04. 09:33

A szeles szerb verseny után a ködös Albionban

Nyíregyháza - Závaczki Bálint remek zárónappal második lett a felnőttmezőnyben.

Nyíregyháza - Závaczki Bálint remek zárónappal második lett a felnőttmezőnyben.

Az év végi vizsgákra felkészülését szakította meg a napokban Závaczki Bálint. Válogatott golfozónk a szerb amatőr felnőtt-tour első állomásán vett részt, amelyet az Újvidék melletti Centar Golf Clubban rendeztek.

Bejött a papírforma

A negyven induló közül Bálint a második helyet foglalta el a hcp-je alapján a nevezési listán. A helyszínen kiderült, hogy az erősen szeles háromnapos versenyen az lehet nyerő, aki jobban alkalmazkodik az időjáráshoz. Az első két napon az ismeretlen pálya is hozzájárult ahhoz, hogy Bálint „csak” a harmadik helyen várta a zárást. Vasárnap aztán már nem kegyelmezett a nyíregyházi kiválóság, a verseny legjobb napi eredményével, –3-mal, végül mindössze két ütéssel lemaradva a győztestől, a második helyen zárt, és ezúttal is fontos világranglistapontokkal gazdagodott.

Legközelebb Angliában és Skóciában szerepel egy-egy kiemelt versenyen, így a legutóbb szerzett szeles tapasztalatokat jól hasznosíthatja majd jövő héten a ködös Albionban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!