boon-sportoldal

2008.02.21. 17:17

Világbajnokkal tesztelt Spici

<p>Az 1994-es rali világbajnokkal, Didier Auriollal tesztelt az alsózsolcai Spitzmüller Csaba. ,,A Griffone csapat vásárolt az S2000-es Fiat Punto mellé egy Toyota Corollát is, amely az egyetlen balkormányos Európában."&#160;<dia width="850" height="630" alt="Spitzmüller Csaba 2008.02.21."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Spitzm_ller_Csaba_2008_02_21_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Spitzmüller Csaba 2008.02.21." /></a></dia></p>

Kezdte a nem mindennapi történetet Spici. ,,Szóltak, hogy Olaszországba kellene utaznom tesztelnem. Nagyon megtisztelő volt, hogy rám gondoltak. Arról nem is beszélve, hogy nem mással tesztelhettem együtt, mint Didier Auriollal!"
Spici elmondta: ez egy két napos murva teszt volt Észak-Olaszországban, elég durva időjárási körülmények között. Ennek ellenére természetesen tetszettek a borsodi pilótának az S2000-es autók.

Szerény és közvetlen

- Nagyon melós szerkezet. Nehéz összehasonlítani egy WRC-vel, vagy egy N4-es autóval - fogalmazott Spici. - Azt hiszem, hogy nehéz jól vezetni, de az biztos, hogy komoly fizikai állóképesség kell hozzá.
A franciák világbajnok üdvöskéje egyébként úgy fogalmazott a tesztek közben, hogy ezek az S2000-es versenygépek ,,egy kicsit erősebbek a Super 1600-os autóknál". És, hogy milyen testközelből a híres kolléga?
- Didier rendkívül szerény és közvetlen volt. Meglepett, hogy milyen sokat tudott a magyar rali bajnokságról - árulta el Spici. - Korábban kapott fényképeket egy miskolci fotóstól, Buczkó Andortól egy korábbi nagy bukásáról, ami csak Andornak volt meg. Ezt is számon tartja! Sokan tanulhatnának tőle emberileg.
A Pacotti Motorsport pilótájától megtudtuk azt is, hogy hamarosan visszatér tesztelni Olaszországba a Griffonéhoz, ugyanis a murva után aszfalton is kikérte segítségét a talján műhely.

Benne van

,,Benne van a pakliban, hogy Szuper 2000-es autóval vágunk neki a 2008-as bajnokságnak!" - erősítette meg értesüléseinket Spici. ,,De ez igaz a WRC-re, vagy egy N4-es autóra is. Két dolog bizonyosnak látszik: kizárólag top autóval képzeljük el a szezont, másodsorban minden csak akkor biztos, ha a büdzsé is összeáll."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!