Bulvár, celeb

2011.10.18. 10:50

Újra megméretné magát a prügyi duó

Prügy - Újra a Csillag Születikbe készül (ha lesz) a két fiatal prügyi zenész.

Prügy - Újra a Csillag Születikbe készül (ha lesz) a két fiatal prügyi zenész.Tavasszal – nem túlzás – egy egész ország kísérte figyelemmel a „prügyi duó” néven ismert zenészpáros szereplését az egyik kereskedelmi tévécsatorna tehetségkutató műsorfolyamában. Babos Richárd (Ricsi) zongorista és Horváth Ferenc (Pepe) énekes produkciója a szakmai zsűri értékelésén (ez volt a negyedik, egyben első „képernyős” forduló) végülis elbukott, ám a Csillag Születikben előadott produkciójuk a világhálón futott be nem kis karriert, hiszen a legismertebb videómegosztón több tízezren tekintették meg a felvételt néhány hét leforgása alatt.

Nem szegte kedvüket

Az is kiderült, hogy a páros fiatalabbik tagja, a vetélkedő idején mindössze 15 esztendős Ricsi a produkciók motorja, zongorás tehetségére már helyben, Prügyön, illetve Szerencsen is felfigyeltek a zeneértő pedagógusok. Ő is tisztában van képességeivel és minden energiáját és lehetőségeit arra fordította már általános iskolás korában, hogy zenei, hangszeres tudását gyarapítsa. Vidéken, kistelepülésen, rossz anyagi körülmények között azonban igen nehéz előrejutni. A Csillag Születik lehetett volna az egyik kitörési lehetőség, ám az kudarcba fulladt.

Ricsi életfilozófiájára jellemző, hogy a kudarc sem szegte kedvét. Nem sokkal a fővárosi szereplés után mondta, hogy nem csüggednek, folytatják a közös munkát és keresik a szereplési lehetőségeket. Lehetőségek mindig adónak, hiszen annak idején a „prügyi duó” a roma tehetségek számára kiírt Pacsirta versenyen szerepelt együtt először hivatalosan és országos második helyezést ért el, és ez adta az első lökést a közös zenéléshez. A Csillag Születik óta pedig nagyon sok felkérést kapnak szereplésekre, amiket igyekeznek is teljesíteni.

Van már „zongorája”

A tavaszi közönségsiker után nyáron fellépésről-fellépésre jártak a fi úk, népszerűségük fenn szállt. Mára viszont kicsit elhalványult körülöttük a rivalda. Ez annak is betudható, hogy a történet kissé mesébe illően folytatódott Ricsi számára. Még tavasszal érkezett egy telefonhívás, mégpedig Lenkey Csabától, a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatójától, aki azt ajánlotta Ricsinek, hogy a szeptemberben induló tanévtől tanuljon a miskolci intézményben. A tehetség elismerése, hogy az ifjú zongorista, Babos Richárd kedvéért „pótfelvételit” tartottak a Bartókban, ahol a fiatal zenész iskolai körülmények között is bizonyította tehetségét.

Lenkey Csaba szerint 18 éves unokatestvére is méltó a zenei továbbképzésre, ám azt más oktatási formában, érettségi bizonyítvány birtokában teheti meg.

Készülnek a következőre

A duó közös tervei azért megmaradtak. Várnak a tehetségkutató akció következő felhívására, mert úgy vélik, hogy nagyobb tapasztalattal, több gyakorlással messzebb juthatnak. Ebben segítségükre van Erdei Sándor, Prügy polgármestere (aki tavasszal saját zsebből fizette az egyik budapesti út költségét a fiúknak).

ÉM-SZB

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!