Hajdú-Bihar

2015.03.30. 16:01

Jegyzet: Megkayálva

<em>Húsz éve történt, hogy Kaya Ibrahim 13 céget vett Schlecht Csabától, aki a vállalkozásokat egy héttel korábban vásárolta mások mellett Simicska Lajostól – a cégek több százmilliós köztartozást halmoztak fel. </em>Száraz Ancsa jegyzete.

Húsz éve történt, hogy Kaya Ibrahim 13 céget vett Schlecht Csabától, aki a vállalkozásokat egy héttel korábban vásárolta mások mellett Simicska Lajostól – a cégek több százmilliós köztartozást halmoztak fel. Száraz Ancsa jegyzete.

Kicsit később Josip Tot is így tett, a tranzakciókkal a régi tulajdonosok cégeikkel együtt a tetemes adósságoktól is megszabadultak. Az új cégvezetők persze nem tudtak semmiről, így az adófizetők pénze elúszott. Amikor azt kérdezték Simicskától, hogy szerinte miért vesz valaki veszteséges vállalatokat, azt mondta: „mindenkinek alkotmányos joga, hogy hülye legyen.”

Szegény Orgován Bélával is valami hasonló történhetett! Akkor lett a Questor fővezére, amikor az éppen csődöt jelentett. Tarsoly Csaba természetesen erről mit sem tudott, ezért amint megtudta, hogy leváltották, kijelentette: azonnal visszaveszi a cége vezetését. Úgy néz ki, hogy erre legalább harminc napig nem lesz ideje – bár amilyen kapcsolatai vannak, talán még az előzetesből is tud intézkedni. Addig viszont folytatódnak az egykori börtönviselt közmunkás, Orgován Béla legszebb napjai – ilyen egy igazi magyar sikersztori. Nincs új a nap alatt! Legfeljebb annyi, hogy ma már nemcsak Kaya Ibrahimot és Josip Totot nézik hülyének, hanem szép lassan az egész országot.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!