Megtisztelő

2023.12.11. 22:29

Állva tapsolta meg Donald Trump Mága Zoltánt New Yorkban

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész a Republikánus Klub hagyományos évzáró gáláján, mintegy ezer ember előtt játszott.

MW

Mága Zoltán hegedûmûvész 15. jubileumi újévi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2023. január 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legbefolyásosabb személye, az egyik legerősebb és legnagyobb ország korábbi vezetője a gálaesten ünnepi asztalától szinte elsőként felállva, vastapssal köszönte meg az előadásomat, majd odahívott és baráti kézfogással gratulált

– mondta a Magyar Nemzetnek a Prima Primissima díjas hegedűművész, aki hozzátette, néhány szót is váltott az elnökkel, aki nagyon közvetlen és jó humorú volt. − Megemlítette, hogy a nevemmel kampányol, ezzel utalva a MAGA, azaz Make America Great Again szlogenre (Tegyük újra naggyá Amerikát! – a szerk).

Donald Trump elmondta, ismeri Mága Zoltánt, mert már több műsorát látta felvételről a PBS adásában. A magyar hegedűvirtuóz Budapesten készített önálló show-műsora a csatorna egyik legnézettebb műsora volt, és az amerikai kontinensen több mint százmillió néző láthatta.

A művész megemlítette, hogy zenészként az elmúlt csaknem négy évtizedben játszott már királyoknak, államfőknek, közjogi méltóságoknak, világsztároknak, sőt pápáknak is, de amerikai elnöknek még nem, ezért is volt számára annyira felemelő, kivételes lehetőség a 45. amerikai elnök előtt fellépni.

Manhattanben, az USA egyik legrégebbi Republikánus Klubjában megrendezett gálán mintegy ezer fő vett részt, köztük számos konzervatív közéleti személyiség, politikus, gazdasági vezető és véleményformáló.

A magyar hegedűművésznek Donald Trump arról is beszélt, hogy üdvözletét küldi a magyar embereknek és külön kiemelte, hogy sokra tartja Orbán Viktort, akivel, szavai szerint, jó barátságot ápol. Magyarország egy erős sziget Európa közepén, határozott vezetővel, erős identitáspolitikával és bátor kiállással védelmezi értékeit, politikai irányait a külső és belső támadásokkal szemben – monda hazánkat dicsérve.

Ön is átélheti Mága Zoltán koncertjének varázsát

A Magyar Nemzet nyereményjátékával Mága Zoltán XVI. Budapesti Újévi Koncertjére 35 páros jegyet nyerhetnek a helyes válaszokat adó olvasók.

A játékot a Kvízjáték.magyarnemzet.hu aloldalon találják meg, a kvízjátékban három egyszerű, Mága Zoltán munkásságáról szóló kérdést kell helyesen megválaszolnia a játékosnak.

Az idei újévi koncerten többek között a tizenhatszoros Grammy-díjas David Foster zongoraművész és Shlomo Mintz hegedűművész is fellép. Ez alkalommal a klasszikus kedvenceken kívül többek között olyan újdonságokkal is készülnek, mint a Rolling Stones, a Guns N’ Roses vagy a Beatles egy-egy örökzöld slágerének feldolgozása.

A jótékonykodás ismét kiemelt szempont, hiszen a koncert bevételéből kórházakat, valamint a hátrányos helyzetű és beteg gyermekeket támogatja Mága Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában