bükki füves

2019.05.16. 13:05

Egészségtippek Gyuri bácsitól

Szabó György ismét bebizonyította, hogy óriási tudással rendelkezik a gyógynövényekről.

A napokban Nyíregyházán tartott tanulságos, érdekes, ám mindenek­előtt hasznos előadást Gyuri bácsi, akit csak úgy emlegetnek az országban, mint a „bükki füvesembert”. Telt házas előadásán részletesen mesélt a szervek tisztításáról, a betegségek megelőzéséről és a gyógynövények kúraszerű használatának szabályairól.

Nagyszülői örökség

Gyuri bácsi gyerekként a Miskolc közeli erőkben csavargott, játszott társaival, s úgy ismerte a természetet, mint a saját tenyerét. Kicsi korától tanította nagymamája, a falu gyógyítója a gyógyfüvek használatára.

 

Érdeklődése a növények iránt megmaradt, s nyugdíjazása után minden idejét ennek szentelte. Saját szedésű gyógyfüveit a miskolci piacon árulta, miközben szívélyes tanácsokkal látta el vásárlóit.

A közismert „cukortea” is itt született, amikor egyik barátja segítséget kért tőle a cukorbetegsége kezelésére.

A recept bevált, Gyuri bácsi pedig országos ismertségre tett szert, s mai napig korát meghazudtoló egészségi állapotban járja az országot, és segíti tanácsaival a gyógynövények szerelmeseit.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában