Nagyhalász

2022.09.23. 15:10

A döntő a cél Messinával

A Borsodi Vágta győztese szeretne a Hősök terén is maradandót alkotni.

Tavaly Szabadka lovasa, Szabó Nikolett nyerte a Nemzeti Vágtát

Fotó: Archív fotó: Nemzeti Sport, Balogh László

Pipacsban lehetett gyönyörködni a Hősök terén tavaly: Szabó Nikolett, Szabadka lovasa Pipacs nevű lován nyerte a 14. Nemzeti Vágta döntőjét. A zsoké Heves, Farkaslaka, Kerekegyháza és Abony lovasát győzte le a fővárosi Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges versenypályán. Az első hely mellett megkapta a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát, 5 millió forintos jutalmat vehetett át, míg Pipacs hátára győzelmi takarót terítettek.

A napokban a budapesti Nemzeti Lovardában ünnepélyes keretek között sorsolták ki a Nemzeti Vágta 2022-es döntőjének előfutamsorrendjét a 60 település között. A versenyt október 1-jén és 2-án a budapesti Hősök terén rendezik meg, amely az idén ünnepli 15. évfordulóját. Az eseményt a Duna Televízió közvetíti.

Nagyhalász a 2. futamban szerepel Ajakkal, Békéscsabával, Sepsiszentgyörggyel és Szabadkával. Nagyhalászt a Borsodi Vágta győztese, Földes Bence képviseli, aki Messina nyergében nyerte meg a hernádkaki futamot.

Bence az Állatorvostudományi Egyetem hallgatója. Fóton élnek a feleségével, aki szintén zsoké: a lajosmizsei származású Luca nyerte a szabadkai Vajdasági Vágtát, Temerin képviseletében, Fantázia nevű lovával.

– Mivel a párom is lovagol, így kellőképpen inspiráljuk egymást. Tavalyelőtt a Nemzeti Vágtán második lettem, csak az istállótársam tudott elém kerülni – közölte Földes Bence, aki a Borsodi Vágtán Gajdos Zsolt lovával, Messinával, a 6 éves szürke kancával indult el.

– A sorsolást kedvezőnek tartom. Vannak kifejezetten erős ellenfelek a futamban, de a legnagyobb favoritokat elkerültük. Természetes, hogy mindenki nyerni akar, így mi is reménykedünk. A felkészülés remekül sikerült, már csak az utolsó simítások vannak hátra. A döntő nagy szó lenne, az álmok netovábbja lenne a végső győzelem.

LTL


 

Kocsitolók versengenek

A sorsolásnál Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató kiemelte: számos érdekes programra számíthatnak az érdeklődők. Az idén 25 helyett 30 kishuszár indulhat a döntőben. A fiatalok versenye az egyik legnépszerűbb, legnagyobb lelkesedés övezte megmérettetés. A programok között lesz ismét a Kincsem+ Fogatvágta. A közönség élvezheti a népszerű kocsitolóversenyt, történelmi felvonulást 150 lovassal, valamint a Győri Ördöglovasok és a Kassai Lovasíjászok bemutatóját is. Visszatér a Mercedes-Benz Hovány Jótékonysági Sztárfutam. A Nemzetközi futam sem marad el, amelyben ismét 12 ország indul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában