Helyi gazdaság

2010.10.07. 19:04

Nőtt az időarányos deficit szeptember végéig

<p>Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - szeptember havi egyenlege -7,7 milliárd forintra teljesült, az egyenleg szeptember végére 1089,1 milliárd forint deficitet mutatott, mely az éves előirányzat 125,1 százalékát teszi ki.</p>

A központi költségvetés bevételei összességükben csaknem 131 milliárd forinttal meghaladták a tavaly szeptemberi összeget. A főbb adóbevételek esetében a személyi jövedelemadót kivéve az összes adónemből magasabb összeg (mintegy 31 milliárd forinttal több) folyt be, mint tavaly ilyenkor.

Növelte a bevételeket az, hogy a 2010 ben a pénzügyi szervezetek különadójából elsőként érkezett befizetés közel 56 milliárd forint összegben. Az NgM megjegyzi, hogy az előzetesen 187 milliárdra becsült megemelt különadó - amely végül 182 milliárdra módosult - első felének befizetési határideje szeptember 30-a volt, így a pénz egy része csak október 1-jén érkezett meg, ez a kincstár információja szerint előzetesen 31,1 milliárd forint. Mindezeken felül bányajáradékból 35,8 milliárd forint folyt be a Mol-tól az Európai Bíróság döntése nyomán.

- Függeteln Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában