Helyi gazdaság

2010.10.09. 10:29

Nyolcvanezerig kúszhat a minimálbér - Magyar Nemzet

<p>Havi nyolcvanezer forint körüli összegre emelkedhet a minimálbér jövőre - írja a Magyar Nemzet, szakértőkre hivatkozva.</p>

Lőcsei Tamás, a PwC adótanácsadó cég partnere szerint a legkisebb kereset nem lépi át a nyolcvanezres határt, ugyanakkor a növelés nyomán szükségszerűen emelkednek a magasabb jövedelmek is. Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértője értelmes politikai döntésnek nevezte azt a kormányzati törekvést, miszerint az adóváltoztatásokat úgy kívánják megvalósítani, hogy a módosításokkal ne járjanak rosszul a kisebb bérből élők.

Segítség a nagycsaládosoknak

Ugyanakkor megjegyezte, hogy helyesnek tartaná, ha a minimálbért keresők a mostaninál nagyobb összeggel járulnának hozzá a közkiadásokhoz. Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke azt mondta a lapnak: az elmúlt évekhez hasonlóan most is helye van a jelenleg 73500 forintos összeg emelésének, a tízezres összegű adókedvezmények pedig nagyban segíthetik a nagycsaládosok életét.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában