Beruházás

2020.02.07. 16:54

Átadták a Quick 2000 Kft. új gyártócsarnokát Tiszavasváriban

Az 1991-ben megalapított cég ma már közel 140 főt foglalkoztat.

Fotó: Pusztai Sándor

A tiszavasvári székhelyű, gyógyszer- és vegyipari berendezések gyártásával, fejlesztésével, telepítésével és karbantartásával foglalkozó Quick 2000 Kft. telephelyén befejeződött egy kapacitásbővítő beruházás, melynek részeként megépült egy új gyártócsarnok, kibővült a raktárépület, valamint vadonatúj munkagépeket (élhajlító-berendezés, híddaru és targonca) is vásárolt az 1991-ben alakult családi vállalkozás. A Quick 2000 Kft. olyan tradicionális nagyvállalatokkal áll üzleti kapcsolatban, mint az Egis, a Richter Gedeon, a Béres vagy a Teva.

Az 510 millió forint összértékű kapacitásbővítő beruházás átadóünnepségét péntek délelőtt tartották a vállalkozás telephelyén, a rendezvényen jelen volt Rákossy Balázs is. Az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: nagy öröm, hogy a több évtized alatt a településen felhalmozódott, a vegyiparral és a gyógyszeriparral összefüggő szaktudás nem veszett kárba a 90-es években. – A Qiuck 2000 Kft. az 1991-es megalapítása óta folyamatosan fejlődik és mára eljutott arra a szintre, hogy közel 140 embert foglalkoztat – mondta Rákossy Balázs államtitkár.

 

A Quick 2000 Kft. kapacitásbővítő beruházásának pénteki ünnepségén a vendégeket először a házigazda, a tiszavasvári székhelyű cég ügyvezetője, Nagy Bálint köszöntötte, aki röviden bemutatta a gyógyszer- és vegyipari berendezések gyártásával, fejlesztésével, telepítésével és karbantartásával foglalkozó vállalkozás profilját és történetét. Előadásában elhangzott: a Quick 2000 Kft. 1991-ben alakult meg, mindössze két dolgozóval, a fejlődés azóta töretlen, a munkavállalói létszám folyamatosan bővül, jelenleg közel 140 alkalmazottat foglalkoztatnak. A gyártóterület 1800 négyzetméteres, a vállalkozás pedig olyan nagyvállalatokkal dolgozik együtt, mint az Egis, a Richter, a Béres vagy a Teva.

– Az elmúlt közel harminc esztendőben rengeteg munkára és hatalmas elszántságra volt szükség a cégvezetés és a dolgozók részéről ahhoz, hogy ma itt állhassunk – fogalmazott Román István. A megyei kormánymegbízott köszöntőjében előbb a munka becsületét hangsúlyozta, majd arról szólt, milyen szerepe van a megyei kormányhivatalnak a megyei foglalkoztatás erősítésében.

– A tavaly januári adatokhoz képest az elmúlt egy évben négyezer fővel csökkent regisztrált álláskeresők száma – emelte ki a kormánymegbízott.

– Az első szó a gratulációé – húzta alá dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője, aki szerint az 1991-ben megalakult Quick 2000 Kft.-nek egy olyan időszakban sikerült talpon maradnia és folyamatosan erősödnie, amikor álláshelyek százezrei szűntek meg.

– A tiszavasvári cég példája is ékes bizonyítéka annak, hogy a hazai kis- és középvállalkozások is képesek versenyképes és világszínvonalú termékeket előállítani – dicsérte a vállalkozást dr. Vinnai Győző, aki beszédében utalt a munkanélküliség alakulására is, miszerint a tiszavasvári régióban 6 százalékos a munkanélküliségi ráta, ami az elmúlt időszakhoz viszonyítva egész jó adat, bár az országos átlag fölött van.

– Jó úton haladunk, a sikerhez viszont elengedhetetlenek az olyan vállalkozások, mint a Quick 2000 Kft. – emelte ki a térség országgyűlési képviselője, aki szóba hozta a szakképzés átalakítását is. – A technikumi képzés elindítása hosszabb távon a középvezetői réteg kitermelésében is jelentős szerepet játszhat. A foglalkoztatás legnagyobb problémája ugyanis a megfelelő képzettség hiánya, a munkanélküliek túlnyomó része ugyanis szakképzetlen és funkcionális analfabéta – zárta gondolatait dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

– Köszönöm, hogy a kormányt képviselhetem itt, Tiszavasváriban – kezdte Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, aki beszédében kihangsúlyozta: a városnak komoly hagyományai vannak a gyógyszeripar és a vegyipar területén. Az államtitkár egy régi alpinista mondással üzent a Quick 2000 Kft. vezetésének, mikor úgy fogalmazott: „ha felértél a hegy csúcsára, folytasd a mászást”.

– A magyar vállalkozások is csak akkor lehetnek hosszabb távon sikeresek, ha mindig új célokat tűznek ki maguk elé és nem dőlnek hátra egy-egy nagyobb fejlesztés után – nyomatékosított Rákossy Balázs. Az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár szerint egy ilyen beruházás, mint a Quick 2000 Kft.-é, az egész régióra pozitív hatással lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában