Gazdasági partnertalálkozó

2020.02.04. 16:11

Szoros együttműködésben

Palkovics László kiemelte a kisvárdai és a nyírbátori közösségi felsőoktatási képzési központ szerepét.

Pekó László (az asztal jobb szélén) is aláírta a csatlakozó nyilatkozatot

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetem meghatározó partnerei, kormányzati és gazdasági szereplők körében évindító gazdasági partnertalálkozót rendezett a napokban. A felsőfokú oktatási intézmény létrehozott egy Területi Innovációs Platformot, melyhez a partnertalálkozón csatlakozó nyilatkozatot írt alá Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Pekó László, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

– A kamaránk szempontjából azért volt fontos a csatlakozás, hogy ennek révén javuljon a megyei vállalkozások, elsősorban a kis- és középvállalkozások alacsony innovációs teljesítménye, és így erősödjön az együttműködésük a kutatás-fejlesztés és innováció szereplőivel, ami jelentősen befolyásolja a versenyképességüket – tájékoztatta lapunkat Pekó László a csatlakozási nyilatkozat aláírása után.

– Az évindító gazdasági konferenciára Palkovics László is meghívást kapott – folytatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Magyar és high-tech

Pekó László elmondta, az innovációs és technológiai miniszter „A gazdaságunk: magyar, high-tech, zöld” címmel tartott előadást, melyben bemutatta a kormány gazdaságstratégiájának fő irányait. Kitért a magyar tulajdonú vállalatok támogatására és hatékonyságnövelésére, a high-tech gazdaság feltételeinek továbbfejlesztésére, valamint a teremtett környezet védelmére – a klímasemlegesség megoldandó feladataira.

– A miniszter a felsőoktatásról szólva ismertette az elmúlt években végbement átalakítás lépéseit és elemeit, illetve a folyamatban lévő törekvéseket, melyek a működési környezet egyszerűsítését, a hatékonyság javítását, az új finanszírozási rendszer és szerkezet kialakítását szolgálják. Palkovics László felhívta a figyelmet a Debreceni Egyetemmel szoros együttműködésben dolgozó kisvárdai és nyírbátori közösségi felsőoktatási képzési központ kiemelt szerepére is.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában