Nyíregyháza

2020.06.29. 07:24

Kutatásban hasznosuló szellemi tőke

Együttműködési megállapodás a dohánytermesztésről.

Forrás: NYE

Fotó: Béres Tamás

Együttműködési megállapodást írt alá a Nyíregyházi Egyetem, a Universal Leaf Tobacco Magyarország Korlátolt Felelősségű Társaság és a Nyírségi Dohány Termelői Csoport Korlátolt Felelősségű Társaság a dohánytermesztéssel kapcsolatos közös kutatás, fejlesztés és innovációval, valamint képzésfejlesztésekkel kapcsolatban. A dokumentumot a Nyíregyházi Egyetem tanácstermében írták alá.

– Napjainkban egyre nagyobb a kutatás és a kísérleti fejlesztés jelentősége valamennyi gazdasági ágazatban.

A Nyíregyházi Egyetem a versenyképesség növelése és a gazdaság fejlesztése érdekében elkötelezett a szellemi tőke iparban történő hasznosítása iránt.

A Nyíregyházi Egyetem kiemelt célja, hogy elősegítése a K+F+I tevékenységgel a fejlesztésre kerülő termékek ipari előállításának fejlesztését – emelte ki Vassné dr. habil. Figula Erika, az egyetem rektora.

Az együttműködést aláíró szervezetek elkötelezettek az alapkutatásokra épülő új technológiák kipróbálása iránt.

Hosszú távú cél

A mostani szakmai együttműködés hosszú távú célja a dohánykultúrában tevékenykedő felek szakmai tudásának gyarapítása.

Az együttműködései megállapodást a Nyíregyházi Egyetem részéről Vassné dr. habil. Figula Erika rektor és dr. Nagy Zsolt kancellárhelyettes, az ULT Magyarország Kft. képviseletében Fekete Tibor agronómiai igazgató és Vincler István pénzügyi igazgató, a Nyidoter Kft. részéről pedig Kenyeres Sándor ügyvezető, valamint Tilkiné Radvánszki Viktória gazdasági vezető írta alá.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában