Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.12.08. 12:37

Mesterlevelet kaptak a sikeres vizsga után

A megyei kereskedelmi és iparkamara az idén 12 szakmában 88 szakembernek szervezett mestervizsgát az őszi időszakban.

Mestervizsga közben

Fotó: Kamara

A megyei kereskedelmi és iparkamara az idén 12 szakmában 88 szakembernek szervezett mestervizsgát az őszi időszakban, amelyet felkészítő tanfolyamok és szakmai konzultációk előztek meg. A 88 mesterjelölt az elméleti és gyakorlati szakmai ismereteken túl pedagógiai és vállalkozásvezetési ismeretekben is részesült. A sikeres mestervizsgákat követően a napokban vehették át mesterlevelüket a kamara épületében – tájékoztatta lapunkat Sütő Péter, a kamara mestervizsga referense.
A mesterlevél szakmai megítélése pozitív és negatív módon is változott az elmúlt évtizedekben, de az egyértelműen megfigyelhető, hogy a piac szereplői, a szaporodó negatív felhang mellett, még most is minőséget és tudást társítanak a mester­ember szóhoz. A mesterek kinevelése enyhíthet a megyei munkaerőhiányon is és a jövő generációinak biztosíthat megélhetést. A mesterek tisztában vannak vele, hogy feladatuk az is, hogy szakmájukat, hivatásukat tovább örökítsék az utánuk jövő nemzedéknek. A duális képzés bevezetése óta az utánpótlás nevelésében nagyobb súly és felelősség hárul rájuk, mivel a diákok gyakorlati képzése nem az iskolákban, hanem a vállalkozásoknál történik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában