Máriapócs

2023.09.07. 12:45

Bővül Máriapócs Ékes Virágszála

Bővítik a Ékes Virágszál Görögkatolikus óvodát Máriapócson. Az új épületben kap helyett egy 350 adagos főzőkonyha, étterem, és a gyerekek örömére a jelenlegi tornaszoba mérete is 60 négyzetméterre növekszik. A fejlesztés révén korszerűsödik a fűtésrendszer is. 

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihaly

Az óvodabővítés a Nyíregyházi Egyházmegye sikeres pályázatának köszönhetően valósul meg, az új épületrész alapkövét Szabó Tamás pasztorális helynök atya áldotta meg szerda délután.

– Mit jelent az, hogy valami áldott? – tette fel a kérdést az imádságot követő beszédében. – Az áldott nem más, mint hinni a jövőben. Az isteni áldás mindig azt jelenti az életünkben, hogy Ő hisz és hinni akar, hogy a jövőnek értelme, gazdagsága és teljessége van. Éppen ezért nyugodt szívvel mondhatom, hogy áldott az a férfi és nő, aki hisz a szerelmének és gyermekeket nevel, mert jövőt épít. Áldott az az ország, az a település, az az épület, ahol óvodát építenek, mert az óvoda azt jelzi: jövőt építünk. Áldott az az épület, melynek falait nemcsak habarccsal és téglával, hanem imádsággal is építeni akarják, mert tudjuk, hogy az imádság az egyik legstabilabb összekötő erő. S igen, nyugodtan mondhatom, hogy áldottak vagyunk mi is, akik azért gyűltünk össze, hogy jövőt építsünk – emelte ki beszédében Szabó Tamás, s hálát adott ezért, hogy jobbá, szebbé válhat az óvoda.  Ezután a térség országgyűlési képviselőjével dr. Simon Miklóssal, Papp Bertalan polgármesterrel, Porcelán-Ványi Melinda óvodavezetővel és egy kis óvodással letették a bővülő épület alapkövét. 

A Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint az Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda közötti közel 13 méteres utcai részt építik be, ezzel összekötik a két épületegységet.

Az óvodások hagyományőrző műsora után dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, gratulált a fejlesztéshez, a régen tervezett étkező és konyha megvalósításához.

– Köszönjük az egyházmegye munkáját ebben, és köszönjük a lehetőséget a magyar kormánynak. A választókerületemben 2018 óta 56 nevelési-oktatási intézmény újult meg, összesen 13 milliárd forint fordult erre a célra, ebből mintegy 15 egyházi fenntartású intézménynek közel 6 milliárd forint jutott, s ennek részét képezi ez az óvoda is, továbbá a szomszédban épülő 2 csoportos bölcsőde. Így lesz teljes Máriapócson a nevelési-oktatási intézmények palettája – hangsúlyozta dr. Simon Miklós.

Papp Bertalan polgármester a település nevében köszönte meg a fejlesztést. Emlékeztette a jelenlévőket arra, mekkora előrelépés az intézménynek, hogy saját konyhája és ebédlője lesz, hiszen nem vesz majd órákat igénybe a gyerekek kiszolgálása, gördülékenyebbé válik az iskolai és óvodai étkeztetés. Az ünnepség rövid hálaadással ért véget, amit Pásztor Richárd az iskola és óvoda lelki vezetője zárt. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában