Levelek

2023.09.05. 13:01

Felújítják a Molnár-kastélyt Leveleken

Szon.hu

Családbarát Fejlesztő Központtá alakul a kastély.

A település egyik legrégebbi, történelmi múltra is visszatekintő, hosszú éveken át a település óvodájának helyt adó Molnár-kastély épülete maradt elhagyatottan, amikor az új ötcsoportos óvoda 2021. augusztusában megnyitotta kapuit – olvasható a település honlapján.

Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a tavalyi évben a helyi és térségi turizmusfejlesztésre, egy környezettudatos fejlesztő központ létrehozására. A nyertes projektnek köszönhetően megújulhat a kastély épülete. A tervekben mozgás és különböző készségek fejlesztésére alkalmas csoportszobák, közösségi ökoterek, interaktív játszóterek, valamint játékelemek kialakítása is szerepel. A tervek elkészítése megkezdődött, és várhatóan az idei év végén a kivitelezés is elindulhat. Szakmai együttműködő partnerekkel a megújuló kastély épületében többféle fejlesztő foglalkozást és közösségi programokat szeretnének majd kínálni a családok részére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában