Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.12.25. 16:39

Nem érdemes várni a napló feltöltésével

Tarnavölgyi Gergely

Forrás: Illusztráció:nebih.hu

Nem éri meg halogatni az elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) feltöltését, a mielőbbi ügyintézéssel már most teljesíthető az egész éves adminisztrációs kötelezettség, és elkerülhető a januári sorban állás – hívja fel a figyelmet lapunkon keresztül Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei elnöke. A 2023-ban papír alapon vezetett eGN-t 2024. január 31-ig kell feltölteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elektronikus felületére, valamint a 2023-ra elektronikusan vezetett adatokat ezen időpontig kell beküldeni az elektronikus felületen. Rácz Imre azt javasolja a gazdáknak, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra az eGN feltöltését, a mielőbbi ügyintézéssel lezárható a termelő idei adminisztrációs kötelezettsége és elkerülhető a januári sorban állás. – Fontos, hogy minden érintett gazdálkodó időben teljesítse az eGN ki- illetve feltöltési kötelezettségét, hiszen az adatszolgáltatás elmaradása egyes támogatások esetében akár a teljes támogatás vagy támogatási részösszeg elvesztését is maga után vonhatja – figyelmeztet a vármegyei elnök.

Az Agrárminisztérium az idei év tapasztalatai alapján úgy döntött, hogy a gazdálkodók alapos felkészülését segítve a 2024-es évre vonatkozóan is elegendő lesz egyszer feltölteni a Nébih felületére a Gazdálkodási Napló adatait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában