Közgyűlés

2024.03.22. 10:36

Rendkívüli közgyűlést tartottak

A vármegyei önkormányzat képviselői négy napirendet tárgyaltak nyilvános, egyet pedig zárt ülésen pénteken a vármegyeházán.

Tarnavölgyi Gergely

Forrás: Fotók: Sipeki Péter

Az első napirendi pont keretében megszavazták az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről és végrehajtásainak szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítását. 

A második és a harmadik napirendi pontot is egyhangúlag elfogadta a rendkívüli közgyűlésen megjelent tizenöt képviselő. Ez a két napirendi pont két határon átnyúló (Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna Program és a Magyarország-Szlovákia Program) projekt támogatási kérelmének elfogadását foglalta magában. A programokkal kapcsolatban Kiss András megjegyezte, az érintett bizottság megtárgyalta és elfogadta azokat, viszont az lenne a kérésük, hogy a különféle rendezvények ne csak Nyíregyházára fókuszáljanak, hanem fedjék le a vármegye teljes területét. 

A képviselők a nyilvános ülés utolsó napirendi pontjaként megszavazták a „Helyi humán fejlesztések” című pályázati felhívás keretében benyújtott támogatási kérelem jóváhagyását. A zárt ülésen a 2021-27-es programozási időszak európai uniós alapokból származó támogatások felhasználási rendjét tárgyalták meg a vármegyei közgyűlés tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában