Balhé

2023.09.19. 11:36

Esküvő után kocsmában verekedett, kis híján halálra vert valakit

Testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek és ítélte négy év börtönbüntetésre, valamint négy év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre a Nyíregyházi Törvényszék 2023. szeptember 18-án azt a vádlottat, aki a tavalyi év őszén kis híján halálra vert egy férfit.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

Az ítélet tényállása szerint 2022. október 30-án a vádlott egy esküvőn vett részt, majd a reggeli órákban hazafelé tartva még betért a helyi kocsmába. Annak teraszán tartózkodott az ittas állapotban lévő sértett, akivel ismeretlen okból összeszólalkoztak. Ennek során L.B. vádlott öt alkalommal, közepes erővel, ököllel fejen ütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében a sértett földre esett és eszméletét vesztette.

Sérülései közvetett életveszélyes állapotot idéztek elő.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be ellene. A vádlott és védője a tárgyaláson nem vett részt, részükre postai úton kézbesíti a bíróság ítéletét. A jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla fogja meghozni.

- dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában