Tűzesetek

2024.01.17. 08:48

Tűz volt Anarcson, nádas égett Tiszavasváriban

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Szon.hu

Tűz keletkezett egy anarcsi házzal egybeépített melléképületben tegnap reggel. A tizenkét négyzetméteres helyiségben berendezési tárgyak égtek. Az esetről azonnal értesítették a tűzoltókat, majd az ott lévők a lánggal való égést megszüntették. A kisvárdai hivatásos tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a még izzó részeket, majd hőkamerával átvizsgálták a melléképületet. A lángok a lakóházra nem terjedtek át, a tűz vélhetően elektromos zárlat miatt keletkezett. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt - írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hiába a fagyos idő, ötszáz négyzetméteren égett a nádas és az aljnövényzet Tiszavasváriban, a Keleti-főcsatorna partján. A helyi önkormányzati tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Lerakódott korom izzott egy gelénesi családi ház kéményében. A vásárosnaményi önkormányzati és a csarodai önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket a kéményből. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában