Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.02.23. 10:13

Illegális szerek a poggyászban

Szépészeti beavatkozásokhoz használt, engedély nélküli gyógyszereket és orvostechnikai eszközöket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Beregsuránynál.

Szon.hu

Beregsuránynál akart belépni az ország területére két ukrán nő, akik vámköteles árut nem jelentettek be. A NAV munkatársai a tételes vámvizsgálaton egyikük poggyászában a kozmetikai iparban használatos gyógyszereket, köztük nagy mennyiségű hyaluron ampullákat, valamint lidocain-tartalmú injekciót, továbbá orvostechnikai eszközöket találtak. A kétes eredetű termékeket szállító nő elmondása szerint kozmetológus, a gyógyszeres ampullákat a munkájához használta volna fel.

Mivel a táskában talált gyógyszerek és orvostechnikai eszközök behozatalára szakhatósági engedéllyel nem rendelkezett, így azokat a pénzügyőrök lefoglalták. A nő ellen gyógyszerhamisítás alapos gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes rendőrkapitányságon. -tájékoztatta portálunkat P. Tünde sajtóreferens.

 

Forrás: Képek: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában