Helyi közélet

2008.11.11. 12:11

Nem vagyok én szegény, csak nincsen pénzem

<p>Nyíregyháza - Öt év hallgatás után új CD-vel jelentkezett a több mint kétszáz dal szerzője. A Mini duó után Nyíri duó néven zenél Demjén Gábor. Elmesélte hogyan talált rá Bakti Évára, és mivel vette rá az újrakezdésre.</p>

Demjén Gabi legutóbbi sikeréről még mint a Mini duó egyik fele számolt be. Hogy miért váltott partnert arról annyit mondott, hogy a munka így hozta, de Lacival barátok maradtak, csak ő most más feladatban kapott részt.

Miután korábban gyakran játszotta Bakti Éva dalait, szeretett volna ebbe az irányba haladni, és a beszélgetések nyomán érlelődött meg a gondolat, mi lenne, ha Évike visszatérne a közönségéhez. Egy kicsit kellett csábítgatni, de végül kötélnek állt, és most már Nyíri duó néven hallhatók a hét végén boltokba kerülő CD-n, aminek Nyírségi Vígadó a címe. Korábban kazettákon jelentek meg Bakti Éva dalai, és a dallamok a földkerekségen végigkígyózva néha kacskaringós utat jártak be – kezdi élményeit Évike.

Orosi lányként nagyon szeretem Nyíregyházát, és amikor lehet, a nyírséget is beleírom dalaimba. 1991-óta írom dalaimat, volt, hogy egy nap született 10 és volt, hogy egy évig nem érintett meg a múzsa. Ilyenkor festegettem. Szeretek mindent, ami vidám, legyen az mulatós, keringő, vagy csárdás. Régen diktafonra énekeltem ami eszembe jutott, azt kottázták le a fiúk, ma sokkal egyszerűbb, hiszen a számítógép azonnal lekottázza, amit hall. Az első kazetta sikere után szinte kikényszerítették a folytatást. 1993-óta saját jogon adom ki a dalokat, pedig évekig dolgoztam az egészségügyben is. Külföldről is jönnek a visszajelzések, például Kanadában működik egy Pacsirta nevű rádió, ott is játszották a nótáimat, de volt, hogy az USA-ban, Ausztráliában dalolták azt, ami bennem dallá érett. Egyszer egy szerb férfikórus átiratban adta elő egyik dalomat, de hallottam már fúvós feldolgozásban is. A most megjelenő album után a tervek szerint egy könnyedebb feldolgozásban, diszkósítva is megjelennek a dalok. Sok verset is írtam, és volt, amit idézetként gyászjelentésnél láttam az újságban, mert valakinek az adta vissza az érzését. Annyi kedves üzenet, visszajelzés érkezik hozzám, hogy amikor nagyon nehéz volt az életem, én akkor is csak azt mondhattam, nem vagyok én szegény, csak nincsen pénzem.

A duó férfi tagja Gábor szerint most érkezett el oda, ahová zenészként elérkezni érdemes. Bakti Éva dalaira aki tudott talpra szökkent és úgy táncolt, aki meg nem, az tátott szájjal hallgatta, és kérdezte ez kinek a nótája, mert annyira jó. Ezek a dalok az élményekből valós érzésekből keletkeztek, azért nem hasonlítanak a „plasztik sztárok” – kal készülő egy napos sikertermékekhez.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában