Helyi közélet

2010.10.14. 15:22

Elmélyedtek a szakszolgáltatásban Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Egy pályázat keretében a Bárczi-iskola munkacsoportja a pedagógiai szakszolgálat és szakmai szolgáltatás megismertetésére kiterjedő feladatokat végzett el.</p>

– Ismertetőt állítottunk össze az integrációt meghatározó jogi szabályozásokról, valamint a pedagógiai szakszolgáltatást és szakmai szolgáltatást szabályozó törvényekről, rendeletekről. Mindezek megkönnyítik az EGYMI-vel kapcsolatba kerülő különböző intézmények tájékozódását is a vonatkozó jogszabályokat illetően – közölte Némethné Budaházi Judit oligofrénpedagógia-pszichopedagógiai szakos gyógypedagógiai tanár.

Megkönnyítik a sikeres integrációt

– Munkacsoportunk feladata volt még az integráló intézmények felkutatása. Az 1. számú Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottság ellátási körzetében lévő sajátos nevelési igényű gyermekeket integráló intézmények pontos nevét, címét, szakember ellátottságát feltérképezve állítottuk össze intézményi listánkat. A lista tartalmazza továbbá, hogy mely fogyatékossági típust integrál az adott intézmény. Ehhez kapcsolódva az intézményünkben tevékenykedő gyógypedagógiai tanárokra vonatkozó adatbázist is összeállítottunk.

Az elkészített dokumentumok minden befogadó intézmény pedagógusa számára érthető, használható. Ezzel is igyekeztünk megkönnyíteni a sikeres integrációt.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában