Helyi közélet

2011.10.02. 12:00

A Zene világnapja Kisvárdán

Kisvárda – Nem tudunk olyan embert mondani, akinek nem lenne fontos a zene. Igaz, hogy ahányan vagyunk, annyi fajta zenét kedvelünk.

Kisvárda – Nem tudunk olyan embert mondani, akinek nem lenne fontos a zene. Igaz, hogy ahányan vagyunk, annyi fajta zenét kedvelünk.

Szeptember 30-án (pénteken) délután Kisvárdán a Rétközi Múzeumban a Weiner Leó Alapfokú Zene– és Művészeti Iskola művésztanárai és tanítványaik adtak e napon, szépszámú lelkes közönség előtt nagyszerű hangversenyt.

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO 1975–ben október 1–jét a Zene világnapjává nyilvánította. Azóta a világ minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek a csodának, amit zenének hívnak. Az idén már 36. alkalommal ünnepeltük a Zene világnapját. A zene az emberek legmélyebb érzéseit és legszebb reményeit juttatja kifejezésre. A világhírű művész az első Világnap tiszteletére írott köszöntőjében többek között a következőket olvashatjuk.

 

…„–A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást, amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának....”

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában