Helyi közélet

2011.11.07. 08:06

Labor a város szélén

Kétszázmillió forint értékű kábítószert (kész illetve félkész állapotban) találtak egy Nyíregyházától 15 kilométerre fekvő tanyán. Tarnavölgyi Gergely jegyzete

Kétszázmillió forint értékű kábítószert (kész illetve félkész állapotban) találtak egy Nyíregyházától 15 kilométerre fekvő tanyán. Tarnavölgyi Gergely jegyzeteVadastanyára elsőként a tűzoltók vonultak ki, mivel egy bejelentés szerint egy ingatlan melléképülete gyulladt ki. A tűzoltók egy épületet és egy földbe süllyesztett tárolót találtak lángokban. A tűzoltás után az ingatlanból mintegy száz propánbután-gázpalack, zsákolt mákgubó, illetve egy daráló berendezés került elő, ezért a tűzoltók értesítették a rendőröket.

Dícséretes az az összefogás és együttműködés, ahogy a rendőrség és a katasztrófavédelem (tűzoltóság) ebben az esetben végzi, végezte a munkáját. A tanya tulajdonosa jelenleg előzetesben van, illetve egy társát is elfogta a rendőrség. Valószínűsíthető, hogy még többeknek benne van a keze a dologban. Ők minden bizonnyal kereket oldottak, ugyanis – meg nem erősített források szerint – a bejelentésre kiérkező tűzoltók útját traktorok zárták el. Azt, hogy ezeket tanyán „dolgozó” úriemberek helyezték-e el vagy a környéken élők, arról nem szól a fáma. Amíg a tűzoltók a traktorokkal lehettek elfoglalva, addig a többiek igyekeztek menteni a menthetőt, illetve minél hamarabb nyúlcipőt húzni.

Tavaly egy újfehértói közlekedési ellenőrzésen került elő egy gépkocsiból több mint négy kilogrammnyi kábítószer, később pedig a közeli Rozsréten bukkantak egy droglaborra. Megyénkben rövid időn belül ez a harmadik nagyobb kábítószerfogás. Ne dugjuk homokba a fejünket, biztos, hogy nem ez volt az utolsó.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában