Helyi közélet

2012.04.26. 10:45

Már kínai kelt is szállítunk az orosz piacra

Nyíregyháza - A magyar alma sikeres exportját követően elindult az első szállítmány (4 teherautó) friss kínai kel az oroszországi Magnit-csoport rendelésére.

Nyíregyháza - A magyar alma sikeres exportját követően elindult az első szállítmány (4 teherautó) friss kínai kel az oroszországi Magnit-csoport rendelésére.Az újabb orosz rendelés a magyar alma  kedvező fogadtatását követő feltétlen pozitív piaci reakciót jelent és lehetőséget nyit a további magyar minőségi élelmiszereink kiszállítására és újbóli orosz piaci bevezetésére - tudatta a VM.Fazekas Sándor miniszter a februárban megrendezett Prodexpo nemzetközi élelmiszeripari vásáron állapodott meg az 5000 üzletet és 15 logisztikai központot üzemeltető Magnit áruházlánc import igazgatójával, hogy a cég friss zöldséget és gyümölcsöt vásárol Magyarországról. A keretszerződés 4 évre szól, ennek alapján a Magnit 10 millió euró értékben vesz friss magyar zöldséget és gyümölcsöt.

A kormány hivatalba lépése óta folyamatosan nő az oroszországi kivitel, tavaly az előző évinél 21%-kal több terméket exportáltunk. A magyar agrárdiplomácia kiemelkedő sikere, hogy alig három hónapos tárgyalássorozat eredményeként 126 magyar húsüzem és három tejfeldolgozó kapott orosz piacokra érvényes exportengedélyt. Az előző kormány idején mindössze harminc ilyen cégünk volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában