Helyi közélet

2012.04.03. 11:17

Szavalóverseny és könyvbemutató Kisvárdán

Kisvárda - Immáron harmadik alkalommal, 2012. április 2-án a kisvárdai Móricz úti Óvodában megtartottuk a kortárs magyar gyerekversek szavalóversenyét.

Kisvárda - Immáron harmadik alkalommal, 2012. április 2-án a kisvárdai Móricz úti Óvodában megtartottuk a kortárs magyar gyerekversek szavalóversenyét.A fórum, amely a kortárs alkotók verseinek megismertetését és megértését tűzte ki célul, egyre nagyobb sikert tudhat magáénak, hiszen évről évre felkészült nagycsoportosokkal találkozhat, akik odaadásukkal és nyitottságukkal kápráztatják el a hallgatóságot.

Az idén, a szabadon választott versek mellett, kötelezően egy Kiss Ottó költeményt is el kellett mondani a gyermekeknek. A szívmelengető sorok a felnőtt hallgatóság tagjainál is nagy sikert arattak.

A versenyt követően az érdeklődő szülőknek és pedagógusoknak egy könyvbemutató tájékoztatóval is készültünk, melyet Tari Istvánné, a Bessenyei György Gimnázium tanára tartott. A bemutató a kortárs magyar és külföldi gyermekirodalmi alkotásokból szemelgetett, középpontjában a Csodaceruza folyóirattal és kiadóval. A könyveket kicsik és nagyok egyforma lelkesedéssel fogadták.

Az eredmények

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

I. Zsoldos Amina (Császy úti Óvoda)

I. Farkas Szilvia (Angyalkert Óvoda)

I. Pongó Balázs (Angyalkert Óvoda), a Nyírséghír internetes hírportál különdíjasa

II. Király Nándor (Császy úti Óvoda)

II. Bodnár Dénes (Szent László Óvoda)

II. Czifra Ádám (Móricz úti Óvoda)

III. Veres Anna Virág (Nyitnikék Óvoda)

III. Kapdos Levente (Lakótelepi Óvoda)

Közönség díj: Pásztor Jázmin (Jéke)

Különdíjas, Kiss Ottó versének leghitelesebb előadásáért: Bodnár Botond (Csillag-köz)

Őszinte lelkesedés

„Az óvodásokat a legkönnyebb és egyben a legnagyobb élmény zsűrizni. Fogazati problémáik miatt nem elvárható szempont a tiszta beszédük, korukra való tekintettel pedig a pontos szövegtudásuk. A szemükben az őszinte lelkesedés minden korosztályt felülmúl.” - kezdte értékelését az eredményhirdetés előtt Durucz Gabriella, a zsűri elnöke, hozzátéve: „Valódi öröm tudni és látni azt, hogy már óvodás korban is milyen átéléssel, lelkesedéssel és tehetséggel szavalnak a gyerekek, egyszerűnek tűnő, mégis nehezen előadható gyermekverseket. Gratuláció illeti az óvónőket a vers-választásért, illetve a szülőkkel együtt végzett betanításért. Zsűritársaimmal egyhangú vélemények születtek a helyezéseket illetően, a dobogós kis óvodások valóban kimagaslóan teljesítettek, remélem, hogy majd a jövőben sem hagyják abba a versek és a szavalás iránti rajongásukat és még profibban kibontakoztatják tehetségüket.” - zárta szavait a kisvárdai önkormányzat sajtóreferense, a Kisvárda Újság főszerkesztője.

A zsűri valamennyi tagja köszönetét fejezte ki Kovácsné Sebők Judit tagóvoda vezető és munkatársai részére, hogy ilyen nagyszerű élménynek lehettek részesei.

A zsűri tagjai voltak: Czap Jolán igazgató-Teichmann Vilmos Általános Iskola, Bartusné Havas Zsuzsanna-igazgató Szent György Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda, Tari Istvánné pedagógus-Bessenyei György Gimnázium, Tamásné Dicső Ágnes igazgatóhelyettes-Somogyi Rezső Általános Iskola, Borbély Ferencné óvoda vezető-Csillag-közi Központi Társulási Óvoda, A. Tóth László igazgató-Vári Emil Társulási Általános Iskola.

Minden egyes előadónknak, szüleiknek, pedagógusaiknak nagy szeretettel köszönjük a felkészülést!

Tari Istvánné

Fotók: Kőrizs József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában