Helyi közélet

2012.05.06. 11:46

Kitették, majd elgázolták az ártatlan kutyakölyköt

Nyíregyháza - Sürgős segítségre szorul a Kisherceg Állatmentő Egyesület, hiszen legújabb mentvényüket – az utcára tett, majd elgázolt kutyakölyköt műteni kell. A Peti névre keresztelt keverék kutyusnak mindkét csont el van törve a jobb első mancsában, fájdalmaira jelenleg fájdalomcsillapítót kap, lábát rögzítették.

Nyíregyháza - Sürgős segítségre szorul a Kisherceg Állatmentő Egyesület, hiszen legújabb mentvényüket – az utcára tett, majd elgázolt kutyakölyköt műteni kell. A Peti névre keresztelt keverék kutyusnak mindkét csont el van törve a jobb első mancsában, fájdalmaira jelenleg fájdalomcsillapítót kap, lábát rögzítették.- Nyírbogdányból kerestek meg minket azzal, hogy napok óta az utcán ücsörög két kutyakölyök, akit az ott lakók etetnek. Saját kutyáik miatt viszont nem tudták befogadni őket, ezért a mi segítségünket kérték. Mire azonban odaértünk, a kicsiket elütötte egy autó, az egyik kölyök a helyszínen elpusztult – ecsetelte a történteket Harsányi Ágnes, az állatmentők munkatársa.

Az életben talált kölyköt azonnal a Barzó Állatgyógyászati Centrumba szállították, ahol megröntgenezték, és kiderült, jobb első mancsában két csont is eltört.

- Szegénykének iszonyatos fájdalmai voltak. A lábát fixálták, kap fájdalomcsillapítót és pénteken megműtik – tette hozzá az állatvédő, aki azt is elmondta, hogy az operáció komolyan megterheli az egyesület pénztárcáját. - Erőnkön felül vállaltuk Peti kezelését, mert jelenleg sajnos mínuszban van a számlánk.

A mentvények oltása, chipezése és ivartalanítása is igen költséges, de a legnagyobb kiadás mégis az, amikor egy állatot műteni kell. Legutóbb egy hófehér cica került bajba: állatkínzók megverték, megcsonkították, életét csak a sürgős orvosi beavatkozás, és a gondos, felelősségteljes ápolás mentette meg.

Az anyagi megterhelés enyhítésére az egyesület várja mindazok jelentkezését, akik akár a legkisebb összeggel is, de támogatni tudják munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában