Helyi közélet

2015.07.15. 14:30

Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Simon Miklós ellen

Budapest, 2015. július 15., szerda (MTI) - Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a fideszes Simon Miklós ellen - közölte Legény Zsolt szocialista országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2015. július 15., szerda (MTI) - Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a fideszes Simon Miklós ellen - közölte Legény Zsolt szocialista országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus azt tette szóvá, hogy Simon Miklós, Nyírbogát volt polgármestere több mint ötmillió forintot tett zsebre végkielégítésként és szabadságmegváltásként, s mindezt a település jelenlegi polgármestere, a képviselő felesége kezdeményezte. "Nem túlzás kijelenteni, hogy a Fidesz családi vállalkozásban hordja haza a helyiek pénzét" - fogalmazott.

Legény Zsolt a vagyonosodási vizsgálat kezdeményezését azzal indokolta, hogy szerinte a fideszes politikus nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában az ötmillió forintos polgármesteri "bánatpénzt".

Korábban az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról való lemondásra szólította fel a politikust, s a Jobbik is vizsgálatot kezdeményezett. Simon Miklós az MTI megkeresésére akkor azt mondta, jogszerűen fizették ki neki a végkielégítést és a szabadságmegváltást, rágalmazás miatt pedig eljárást indít.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal akkor azt tudatta: nem találták törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését.

- MTI -

Nyírbogát - Napok múltán sem csitul a vihar a fideszes országgyűlési képviselőnek, Nyírbogát korábbi polgármesterének, dr. Simon Miklósnak tavaly megítélt végkielégítése körül. tovább »


Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal nem találta törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését, amellyel végkielégítést és szabadságmegváltást szavazott meg a települést 2001 és 2014 között vezető Simon Miklósnak.tovább »


Nyírbogát – Politikai ellenfelei végkielégítés mutyit emlegetnek, dr. Simon Miklósnak azonban tiszta a lelkiismerete. tovább »

A Jobbik vizsgálatot kezdeményez a Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőnek, korábbi nyírbogáti polgármesternek kifizetett ötmillió forintos végkielégítés törvényességével és jogszerűségével kapcsolatban – közölte Apáti István. tovább »


Kapzsiság, Fidesz a neved! Ezzel a felütéssel kezdte a „Simon-ügyben” összehívott rendkívüli sajtótájékoztatóját hétfőn dr. Apáti István. tovább »


Az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőt, Nyírbogát korábbi polgármesterét, akinek a Borsonline hétfőn megjelent cikke szerint több millió forintos végkielégítést szavazott meg a felesége által irányított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község önkormányzata.tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában