Helyi közélet

2015.07.20. 17:54

Vándorbölcső köti össze a családokat

Nyíregyháza - Nagyon érdekes kezdeményezésre kaptunk meghívót, ami egyben kedves gesztus a kisgyermekes családok számára.

Nyíregyháza - Nagyon érdekes kezdeményezésre kaptunk meghívót, ami egyben kedves gesztus a kisgyermekes családok számára.A Három királyfi, három királylány mozgalom ajándékozta meg a Gyerecsak Egyesületet egy vándorbölcsővel. A mozgalom célja az, hogy minél több család leljen örömöt a kis jövevényben. Ehhez úgy ad támogatást, hogy a vándorbölcsőt visszük családtól családig – mondta érdeklődésünkre Tóth-Balogh Nikolett egyesületi koordinátor.

- A Gyerecsak Egyesületnél lehet megpályázni a vándorbölcsőt, ami 3 hónapig van a családoknál, ennyi idő alatt fejlődnek a picik annyit, hogy utána már más újszülöttekhez juttatjuk el. Ide Hlatky Péter és Hlatkyné Egyed Zsuzsa családjához az előző család hozta el a bölcsőt, így a családok egymással is kapcsolatba kerülnek. Ez egy erős kötelék, ami ráadásul arra is jó, hogy a kicsik fejlődését szemmel kísérhetik, az anyukák egymást tudják tanáccsal ellátni, és talán ha nem nagy a távolság, még a babák is összebarátkozhatnak.

Érkezéskor igen nagy a vidámság Hlatkyéknál, itt ugyanis Nimródot, a kis újszülöttet már két hercegnő, Luca, és Julcsika is várta. Együtt nézték a két hetes Nimródot, hogy figyelgeti a hangokat a bölcsőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában