Helyi közélet

2015.09.28. 15:27

A liberális ideológia mentén, hogy értelmezik a „Waffen SS” „vagyunk”-ot?

Érpatak - A 2. Budapest International Documentary Festival-on díjazták a filmet, ami az érpataki modellről szól. A film bemutatóján ott volt Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán is.

Érpatak - A 2. Budapest International Documentary Festival-on díjazták a filmet, ami az érpataki modellről szól. A film bemutatóján ott volt Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán is.

Mint ismert, a 2. Budapest International Documentary Festival-on A Nézz szembe a sztereotípiákkal szekció zsűrije a holland Benny Brunner Érpatak Modell című filmjének adta a díjat. A testület szerint az alkotás különösen fontos “a mai világban, ahol a ‘mindenki egyenlő, de egyesek egyenlőbbek’-fogalma ismét alapvető európai értékeket fenyeget”.

A Hvg.hu videója szerint, Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán és néhány „követője” is megjelent a vetítésen, és előtte elmondta, hogy meg szeretné nézni a filmet, hogy mennyire sikerült meghamisítani a valóságot, illetve a vélemény szabadsággal szeretnének élni.

" width="600">

A filmben többek között egy érpataki megemlékezés is helyet kapott, ahol elhangzik az, hogy „- a Waffen SS alakulatai” „- vagyunk”.

A filmvetítés után elhangzottak olyan vélemények is a közönség soraiból, hogy a film közben, szégyellte, hogy magyar. Orosz Mihály Zoltán a színpadon elmondta, hogy a dokumentumfilm nem volt objektív, mert a rendező liberális ideológiával értelmezte Érpatakot.


Budapest - Gyarmathy Lívia filmrendező lett a 2. Budapest International Documentary Festival (BIDF) első életműdíjasa. A díjakat vasárnap este adták át az Uránia Nemzeti Filmszínházban. tovább »

Érpatak - A Chicagóként emlegetett cigánysoron, a Kossuth utcában nincsenek rejtegetnivaló, sötét ügyek, alakok, nem tartja senki rettegésben az többieket. Lehet vitatkozni mellékes dolgokról, mint a darutoll hossza, a bürokratikus jogi kacifántok, de a polgármester érdemi kérdésekről akar beszélni. Interjú Orosz Mihály Zoltánnal, Érpatak polgármesterével. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában