Helyi közélet

2015.10.30. 19:45

Mónus József Nyíregyházán

Nyíregyháza - A hagyományőrző íjászat bázisintézményébe, a Bánki Donát középiskolába látogatott Mónus József, Eurázsia bajnoka, harci és távlövő íjász péntek este.

Nyíregyháza - A hagyományőrző íjászat bázisintézményébe, a Bánki Donát középiskolába látogatott Mónus József, Eurázsia bajnoka, harci és távlövő íjász péntek este. Vetítéssel egybekötött előadásában ez évi harcairól beszélt. Korábban a 240 méteres távlövésben ember nagyságú célra lőtte ki nyilait, és mind a 25 célba talált, ellenfelei összesen 7000 lövést adtak le ugyanarra a célra, de egyik sem talált. 13-szor állított fel világcsúcsot, több mint 120 versenyen nyert. Mongóliában 653 méteres lövésével több évszázados csúcsot döntött, (a Boszporusz legkisebb távolsága 750 méter, tehát bajnokunk már majdnem átlőhetne Európából Ázsiába ) Mónus József gépész üzemmérnöki végzettségét Nyíregyházán szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában