Helyi közélet

2015.10.02. 18:44

Tűzifa lesz a fődíj!

Nyíregyháza - Szombaton rendezik a Nyírerdő-napot az erdei tornapályánál, vasárnap pedig családi túra lesz.

Nyíregyháza - Szombaton rendezik a Nyírerdő-napot az erdei tornapályánál, vasárnap pedig családi túra lesz.

Az országos méreteket öltő, immár 19. Erdők Hete-rendezvénysorozat egyik fontos dátuma október 3-a, amikor az erdei tornapályára várják az érdeklődőket a Nyírerdő-napra.

A makkvetéstől a tölgyig

Az Országos Erdészeti Egyesület kezdeményezte programok célja, hogy az erdőket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. A Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola összefogásával már túl vannak a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” elnevezésű kétnapos eseményen, ahol a gyerekek különböző állomásokon ismerkedhettek meg az erdőben zajló munkákkal, az erdészek tennivalóival – a makkvetéstől a fa felhasználásig. Kiemelt szerepet kapott az Év Fája, a kocsányos tölgy. A „Kiből lesz az erdész?” akadályverseny döntőjében Nyíregyháza felső tagozatos általános iskolai tanulói vettek részt.

– Szombaton az erdei tornapályánál lesz kézműves foglalkozás, erdészeti munkák bemutatója, erdei termések kóstolója, madárgyűrűzés, vadászkutya-bemutató, rönkhajító és családi sorverseny. A futóverseny távjainak teljesítői tombolán vesznek részt, a fődíj stílszerűen tíz mázsa akác tűzifa. A rendezvénynek része a „Tölgy az otthonunkban” rajzpályázat eredményhirdetése is – újságolta Vereb István, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. kommunikációs munkatársa. Vasárnap délelőtt családi túrára várják a városlakókat: a Sóstói erdőben aktuális erdészeti munkákon keresztül ismerhetik meg az őket körülvevő természeti környezetet.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában