Helyi közélet

2015.12.01. 08:07

Dulakodás az élményfürdőben - Provokált, vagy ok nélkül támadtak rá?

Nyíregyháza - Zárórakor esett egymásnak két férfi; rendőrségi nyomozás deríti ki, mi történt valójában.

Nyíregyháza - Zárórakor esett egymásnak két férfi; rendőrségi nyomozás deríti ki, mi történt valójában.

Ami eddig tényként kezelhető: verekedéssé fajult egy szóváltás november 23-án a nyíregyházi Aquarius Élményfürdőben. Az egyik fél, a sértett azt állítja, ok nélkül támadtak rá az öltözőben, míg a fürdő üzemeltetője szerint maga a sértett provokált.

Ahogy a sértett megélte

Az esetről hírt szerezve szerkesztőségünk megkereste a sértettet, aki előbb készséggel vállalta a nyilatkozatot, amelynek közléséhez később (ügyvédje tanácsára) viszont már csak neve elhallgatásával járult hozzá.

– Nem voltam részeg, nem provokáltam senkit múlt hét hétfőn este az élményfürdőben – szögezi le beszélgetésünk elején a középkorú nyíregyházi férfi. Mint mondja, az ominózus estén az öltözőszekrénynél egy fekete öltözetű, fiatal férfi szólította meg, aki a belépőként és „fogyasztásmérőként” szolgáló óráját kérte, illetve kérdőre vonta, mit keres még záróra után a fürdőben.

– Azt válaszoltam: pár perc, és felöltözöm, kifizetem a számlámat, és már itt sem vagyok, de az órát nem adom át. Erre ő nekem rontott. Először a fejemre mért egy nagy ütést, amikor pedig földre rogytam, ütött-rúgott, ahol csak ért – idézi fel a történteket a férfi, akinek fejsérülését ellátta a helyszínen az egyik alkalmazott, ám a bejáratnál már önmagához hívott mentőt. Miután a kórházban ellátták, a rendőrségre vezetett az útja, hogy feljelentést tegyen a történtek miatt. A nyomozás még folyamatban van.

– Az elmúlt napokban gusztustalan, sértő és lejárató kampány indult ellenem. Egyes hírforrások azt állítják, részeg voltam, én provokáltam a bunyót. Ebből egy árva szó sem igaz. Az italfogyasztásom kimerült néhány üdítőben, ami érthető, hiszen kocsival voltam – mondta az anonimitásához ragaszkodó feljelentő.

Amiről a belső vizsgálat szól

Az esettel kapcsolatban a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. közleményben erősítette meg: a társaság üzemeltetésében lévő élményfürdőben rendkívüli esemény történt záróra után.

A munkatársak elmondása szerint a pénzszállítást végző cég alkalmazottja (vagyis nem a fürdő biztonsági őre) keveredett konfliktusba egy fürdővendéggel, előbb dulakodni kezdtek, majd verekedtek egymással az öltözőtérben. Az incidens pillanatok alatt lezajlott, a dulakodás körülményeit illetően ellentmondó állításokat fogalmaztak meg a felek.

– A sérült fürdővendéget a fürdő szakképzett úszómestere azonnal elsősegélyben részesítette, melyet az erre rendszeresített baleseti naplóban is rögzített. A mentők és a rendőrség értesítését munkatársunk kezdeményezte, amely ellen a sérült tiltakozott, mondván, hogy ezt már megtette – áll abban a közleményben, amelyet a szerkesztőségünkhöz juttatott el dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Szem- és fültanúk állítják…

Hozzátette: az ellátást követően a fürdőalkalmazott a mentő megérkezéséig a sérült mellett tartózkodott egészen az elszállításáig. Az alkalmazott felvette a kapcsolatot a rendőrséggel a szükséges teendők egyeztetése érdekében, a rendőrség nem tartott igényt a helyszín további biztosítására.

A társaság vezetője még aznap este felvette a kapcsolatot – a rendőrség közleménye szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett – sértettel, illetve a társaság és alkalmazottai mindenben a nyomozóhatóság rendelkezésére álltak és állnak a körülmények tisztázásához.

Az incidens időpontjában szolgálatot teljesítő, az esemény fül- és szemtanúiként meghallgatott munkatársak elmondása szerint a személyes konfliktus kialakulásának felelőssége nem a pénzszállítást végző cég alkalmazottját terheli – ám az eset tisztázása a nyomozóhatóság feladata. Mindeddig a rendőrségi közleményben leírtak ismertek.

A rendőrség közleménye

„Egy férfi a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon tett feljelentést, mely szerint őt november 23-án este egy megyeszékhelyi fürdő öltözőjében szóváltást követően bántalmazta egy másik férfi, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva. A feltételezett elkövetőt, egy 18 éves nyírteleki lakost november 24-én súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanújával hallgatták ki Nyíregyházi Rendőrkapitányságon” – áll a megyei rend­őr-főkapitányság sajtószolgálatának közleményében.


27.11.2015 | Nyíregyháza - Nem a biztonsági őr verte meg, hanem a pénzszállítást végző cég alkalmazottja verekedett össze a fürdővendéggel záróra után - derül ki a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. közleményéből. - A sérült fürdővendéget a fürdő úszómestere elsősegélyben részesítette, amit a baleseti naplóban is rögzített. tovább »

Nyíregyháza – A Gépnarancs szerint feltételezhetően a fürdőkomplexum 18 éves biztonsági őre verte meg brutálisan a városban jól ismert vállalkozót. A rendőrségi tájékoztatás alapján úgy tűnhet, két magánember veszekedése fajult tettlegességig, viszont a Gépnarancs információi szerint ennél sokkal súlyosabb esetről van szó. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában