Helyi közélet

2016.03.22. 13:23

Kiűzheti az érpataki polgármester légióját Tiszavasváriból a kormányhivatal

Tiszavasvári - Február közepe óta együttműködés él Tiszavasvári jobbikos vezetése, illetve a Becsület Légiója között. A helyi romák félnek, a megyei kormányhivatalhoz fordulnának - a hatóság pedig most lépett is az ügyben - írja a <a href="http://hvg.hu/itthon/20160321_tiszavasvari_orosz_mihaly_zoltan_becsulet_legioja_romak_kormanyhivatal" target="_blank">hvg.hu</a>.

Tiszavasvári - Február közepe óta együttműködés él Tiszavasvári jobbikos vezetése, illetve a Becsület Légiója között. A helyi romák félnek, a megyei kormányhivatalhoz fordulnának - a hatóság pedig most lépett is az ügyben - írja a hvg.hu.

Galyas József, a megyei roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, valamint a Roma Polgárjogi Mozgalom szabolcsi és borsodi szervezetének elnökei, Balogh Mihály és Dancs Mihály keresték meg a kormányhivatalt, hogy vizsgálják meg a Tiszavasvári és az érpataki polgármester nevéhez kötődő Becsület Légiója között köttetett együttműködési megállapodást.

A kérelmezők szerint a megállapodás ellentétes az egyenlő bánásmódról szóló törvénnyel, és ezáltal Alaptörvény-ellenes - írja a hvg.hu. - Ezért arra kérték a kormányhivatalt, hogy bocsásson ki törvényességi felhívást a határozat és a megállapodás hatályon kívül helyezése iránt.

Dancs elmondása szerint a kormányhivatal valóban kiadta a törvényességi felhívást, és arra kötelezte Tiszavasvárit, hogy árpilis 15-ig vizsgálják felül a rendeletüket és az érpataki polgármesterrel kötött együttműködési megállapodást.

Forrás: hvg.hu


Tiszavasvári - Az érpataki polgármester még egy váratlan családi drámába is belecsöppent Tiszavasvárin - a szerelmi bánattól elkedvetlenedett tiszavasvári lakos arról próbálja meggyőzni Orosz Mihály Zoltánt, hogy vegyen neki bort...

Bár valóban látványos megtisztuláson ment keresztül a híres-hírhedt cigánytelep Tiszavasváriban, a szegre­gátumnak még igen sokat kellene fejlődnie ahhoz, hogy bekerülhessen a város turisztikai ajánlójába, mert az összkép így is lehangoló. Palicz István jegyzete.

Tiszavasvári – Rá sem lehetett ismerni a „Rend és tisztesség” program eredményeit reprezentáló péntek délelőtti bejáráson a Tiszavasváriban található, többségében cigányok lakta Széles és Keskeny utcákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában