Helyi közélet

2016.04.02. 10:05

Feljelentette a cigány képviselőt a légióvezető

Nyíregyháza - Büntetőfeljelentést tett a napokban a megyei roma nemzetiségi önkormányzat alelnöke ellen Orosz Mihály Zoltán, a Becsület Légiója Egyesület elnöke.

Nyíregyháza - Büntetőfeljelentést tett a napokban a megyei roma nemzetiségi önkormányzat alelnöke ellen Orosz Mihály Zoltán, a Becsület Légiója Egyesület elnöke.

Úgy véli, Galyas József közveszéllyel fenyegetést és/vagy rémhírterjesztést, valamint rágalmazást követett el, amikor a lapunk március 29-ei számában és a honlapunkon megjelent cikkben „nagy nyilvánosság előtt minden alapot nélkülöző, pánikkeltő kijelentéseket tett” a tiszavasvári Széles és Keskeny utcai szegregátumban tervezett programokkal, valamint a helyi önkormányzat és a hatóságok munkáját segítő Becsület Légiójával kapcsolatban.

– Galyas József az eddigi, 25 éves liberális „cigányvédelmi” tevékenységet kívánja erőltetni, annak ellenére, hogy ez a módszer már régen csődöt mondott.

– Az Érpataki modell és az azt alkalmazó Becsület Légiója nulla forintból új és sikeres fejezetet nyitott a társadalmi integráció történetében. Az eredmények magukért beszélnek, a cigányság rettegtetésére és uszítására semmi szükség – nyilatkozta Orosz Mihály Zoltán.

- KM-PI -

További részletek a kelet.hu-n.


Tiszavasvári – Rá sem lehetett ismerni a „Rend és tisztesség” program eredményeit reprezentáló péntek délelőtti bejáráson a Tiszavasváriban található, többségében cigányok lakta Széles és Keskeny utcákra.

 

Tiszavasvári – Az érpataki polgármester még egy váratlan családi drámába is belecsöppent Tiszavasvárin – a szerelmi bánattól elkedvetlenedett tiszavasvári lakos arról próbálja meggyőzni Orosz Mihály Zoltánt, hogy vegyen neki bort, de a polgármester szerint a békülés jobb ötlet, mint a féktelen ivászat.

 

Tiszavasvári – Február közepe óta együttműködés él Tiszavasvári jobbikos vezetése, illetve a Becsület Légiója között. A helyi romák félnek, a megyei kormányhivatalhoz fordulnának – a hatóság pedig most lépett is az ügyben – írja a hvg.hu.

 

Tiszavasvári – A jobbikos fellegvár, Tiszavasvári lett az első település, amelyik befogadta Orosz Mihály Zoltánnak, Érpatak polgármesterének a szegények vegzálására és “a gyenge magyar törvények betartatására” alapuló rendpárti modelljét. Tiszavasváriban a kétezer lakosú nyomortelep kitakarításával kezdődött a “Rend és Tisztesség” névre hallgató program, de a Becsület Légiója nevezetű szervezet az áramlopások és az uzsora ügyében is megkezdte a rendcsinálást. Neuberger Eszter cikke az Abcúgon.

 

Budapest, Érpatak, Tiszavasvári – Tiszavasváriból a többi jobbikos vezetésű településre is kiterjesztik a Rend és tisztesség nevű programot. Ennek keretében Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester emberei kézi kamerával a kezükben járőröznek a város cigánytelepén, és elkapják azokat, akiket valamiért gyanúsnak találnak. A Jobbik alelnöke azt ígérte, ha kormányra kerülnek, mindenhol ez lesz. Szurovecz Illés cikke az Abcúgon.

 

Tiszavasvári – Kezdetben tartottak a romák a „járőröző” légiósoktól, ma már azonban kedélyesen elbeszélgetnek velük, konfliktusnak, fenyegetettségnek, rettegésnek nyoma sincs a szegregátumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában