Helyi közélet

2016.04.12. 17:17

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Nyíregyházán

Nyíregyháza - Kedden délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen rendezték meg, immáron 14. alkalommal a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt az Erdei tornapályán, ahol a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyén négy járásból 9 általános és 12 középiskolás csapat érkezett.

Nyíregyháza - Kedden délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen rendezték meg, immáron 14. alkalommal a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt az Erdei tornapályán, ahol a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyén négy járásból 9 általános és 12 középiskolás csapat érkezett.

A versenyre érkező általános és középiskolás négyfős csapatokat Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője és Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője köszöntötte. A versenyszabályok ismertetése után időre kellett a csapatoknak az állomáshelyeken teljesíteniük az elméleti és gyakorlati feladatokat.

A fiataloknak a hagyományos veszélyhelyzetek kezelése mellett, környezetvédelmi, ár- és belvízvédelmi, valamint közlekedésbiztonsági feladatokat is meg kellett oldaniuk.

A Katasztrófavédelem mellett a társszervek képviselői, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Vöröskereszt, a Speciális mentők és a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft, valamint a Rendőrség is képviseltette magát a versenyállomások egy-egy helyszínén, ahol a legtöbb pontot kellett összegyűjteniük a diákoknak.

A Nyíregyházi Járás általános iskolái között a legjobbnak a Tiszanagyfalui Általános Iskola bizonyult. A második helyezést a Nagykállói Általános Iskola csapata, a harmadik helyezést pedig Szorgalmatosról, a Deák Ferenc Általános Iskola diákjai érték el.

A középiskolák között az első helyen a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakközépiskola tanulói lettek, a második helyezést a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola hallgatói érték el, megelőzve az Inczédy György Középiskola csapatát.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság különdíját a Jókai Mór Általános Iskola, valamint a Nagykállói Általános Iskola diákjai vehették át. A nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola, a nyíregyházi Jókai Mór, a Kossuth Gimnázium és a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakközépiskola tanulói a rendőrség ajándékával térhettek haza. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának különdíjában a Tiszadobi Általános Iskola, valamint a Tiszavasvári Szakközépiskola csapata részesült.

A nyíregyházi verseny helyszínén Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző, valamint Dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője köszönte meg a diákoknak a felkészültséget és a versenyen való részvételt, majd együtt adták át a diákoknak az okleveleket és díjakat. Az ajándékokat a Nyíregyházi Állatpark, a Tuzson János Botanikuskert, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., valamint a Spinkler Kft. ajánlották fel.

2016. április 14-én, a megyei döntőnek ad otthont az Erdei tornapálya, ahol a területi döntők első és második helyezettjei versenyeznek tovább az általános és középiskolás csapatok közül, majd a legjobbak az országos megmérettetésen képviselhetik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában