Helyi közélet

2016.07.12. 18:25

Szászrégeni diákokkal erősíti meg szolgálatát a rendőrség

Nyíregyháza - Büszkén mutatták fel új „egyenruhájukat” az erdélyi fiatalok.

Nyíregyháza - Büszkén mutatták fel új „egyenruhájukat” az erdélyi fiatalok.

Hétfőn délelőtt a megyei sajtó munkatársai előtt mutatkoztak be a Marosvásárhelytől harminc kilométerre fekvő Szászrégenből érkezett turizmus-vendéglátás szakos középiskolások. Az öt fiatal és kísérőjük négy héten át segítik a tanulmányaikhoz illeszkedő területen dolgozó helyi intézmények, szervezetek munkáját, de bepillantást nyerhetnek a hatóság mindennapjaiba is. Ezen a héten a Tourist Police-szal közösen látnak el szolgálatot Sóstógyógyfürdőn.

Hasznosítani a tudást

Dr. Hegedűsné Varga Zsuzsanna, a fogadóintézmény Sipkay Barna középiskola igazgatóhelyettese elmondta: július 28-áig maradnak a vendégek, akik reményeik szerint úgy térnek haza Erdélybe, hogy a Nyíregyházán tanultakat később hasznosítani tudják.

A szászrégeni tizenéveseket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Kft. ügyvezetője köszöntötte. Az elkövetkező napokban a sóstói víztoronyból indulnak munkába, és oda is térnek vissza a diákok, akikre többek között azért is van szükség, mert az elmúlt évben több mint 61 százalékkal nőtt a térségbe látogató romániai vendégek száma.

– Napjainkban a biztonság nagyon felértékelődött, a világban zajló események ismeretében ez kulcsfontosságú a turisták számára. Nyíregyháza vendégszerető, barátságos, megbízható és biztonságos város, ezt erősíti a Tourist Police szolgálat, amelynek során a szászrégeni diákok a helyi fiatalokkal és a rendőrséggel közösen ellátogatnak a városi attrakciókhoz, és segítenek a turistáknak; tanácsokkal látják el őket, útbaigazítást adnak – árulta el érdeklődésünkre Furkóné Szabó Marianna, aki hasznos ajándékkal is készült: prospektusokat adott át a határon túlról érkezett fiúknak, lányoknak.

A szolgálat ideje alatt viselt, Tourist Police feliratú pólókat dr. Illés László r. alezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője adta át az erdélyi tanulóknak, akik büszkén mutatták fel új „egyenruhájukat”.

„Jól fogjuk érezni magunkat”

Berecki Sarolta, Pál Hunor és Görbea Bea osztálytársak, második tanévüket kezdik szeptembertől a Lucian Blaga Szakközépiskolában. Tavasszal hallottak erről a lehetőségről az osztályfőnöküktől, és úgy döntöttek, vállalkoznak a tanulmányútra.

– Tavaly a nővérem is részt vett a programban, sokat mesélt Nyíregyházáról és az itt töltött időről. Szerettem volna én is hasonló tapasztalatokat szerezni. Úgy tűnik, nagyon jól fogjuk magunkat érezni a még előttünk álló három hétben, már most sok új barátot, ismerőst szereztünk – osztotta meg lapunkkal Bea, akit szinte elvarázsolt a megyeszékhely épített látványosságaival. Mint mondta, Sóstó is gyönyörű, és alig várja, hogy ellátogathasson az állatparkba.

Alaposan felkészültek

– Vasárnap izgalmas körútra indultunk: Tákos, Milota, Tiszacsécse, Tivadar és Penyige turisztikai attrakcióit mutattuk be idegenvezetőként egy csoportnak – sorolta Hunor és Sarolta.

– Előtte alaposan felkészültünk, így magabiztosan mesélhettünk a települések történetéről és a látványosságokról a kirándulóknak. Izgalmas utazás ez számunkra is, bepillanthatunk a helyi hagyományokba, szokásokba, megismerhetjük a nevezetességeket, melyekről már olyan sokat olvastunk. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatunk itt – jelentették ki egyöntetűen és bizakodóan az erdélyi fiatalok.

- KM-CsA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában