Helyi közélet

2017.05.09. 10:50

Érdemkereszttel jutalmazták a tiszadadai polgárőrt

Tiszadada - Nyugdíjasként is az egyik legaktívabb tiszadadai polgárőr Pente Pál.

Tiszadada - Nyugdíjasként is az egyik legaktívabb tiszadadai polgárőr Pente Pál.

Nyolc éve tagja a Tiszadadai Polgárőr-, Tűzoltó- és Környezetvédelmi Egyesületnek Pente Pál, aki nyugdíjasként még jelenleg is az egyesület legaktívabb tagja. Ha kell, éjszaka is rendszeresen teljesít szolgálatot, nem gond számára, hogy szabadidejéből kell időt áldoznia a település közrendjének érdekében.

A parancsnokai valamennyien elégedettek voltak munkájával. Különböző posztokon teljesít szolgálatot: ha kell, védi a gyermekeket a gyalogátkelőhelyeken, segít az idős lakóknak, őrködik a település éjszakai rendjének fenntartásában. Munkája elismeréseképpen a közelmúltban Nyírbátorban, a megyei polgárőrközgyűlésen vette át dr. Túrós Andrástól, az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől a „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatát.

A magas elismerés mellett a tiszadadai polgárőr arra is büszke, hogy társai is elismerik munkáját, a kitüntetésben – mint mondta – az egész egyesület tagságának áldozatkész tevékenysége is tükröződik.

- Tarnai László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában