Helyi közélet

2017.08.15. 08:26

Elektromos zárlat okozott tüzet Nyíregyházán - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tűzoltóknak hétfőn is több esetben be kellett avatkozniuk, tűzesetek, műszaki mentés és faeltakarítás is szerepelt a listájukon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tűzoltóknak hétfőn is több esetben be kellett avatkozniuk, tűzesetek, műszaki mentés és faeltakarítás is szerepelt a listájukon.

Nyíregyházán, a Homok utcában egy nagyméretű családi ház egyik szobájában berendezési tárgyak égtek. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság két egysége is vonult az esethez. Az egységek kiérkezés után a tüzet eloltották, tűzoltók az épületből egy db 11,5 kg-os PB gázpalackot hoztak ki, amit a gyors beavatkozásnak köszönthetően még hő terhelés nem ért. Személyi sérülés nem történt. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a tüzet valószínűleg elektromos zárlat okozta.

Tiszavid településen, a Petőfi Sándor utcában, egy lakóház melléképületében egy ágy kigyulladt, de szerencsére a Vásárosnaményi Önkormányzati Tűzoltóság a tüzet eloltotta, így a tűz másra nem terjedt át. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Személyi sérülés nem történt.

Komorón, a Kossuth utca végén száraz fű, gaz égett, a kiérkező Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói a tüzet hamar eloltották.

Balkányban, az Adonyi úton egy személygépkocsi az úttestről lesodródott és az oldalára borult. 1 fő könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A Szakolyi Önkormányzati Tűzoltóság egysége a gépkocsit áramtalanította.

Rakamazon, a Hunyadi úton egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött, az ütközés következtében az oszlop kettétört. A Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóság vonult az esethez. A gépkocsi forgalmi akadályt képezett. Egy személyt további vizsgálatokra a mentőszolgálat könnyű sérüléssel kórházba szállított. Az áramszolgáltató az érintett szakaszt feszültség mentesítette, a tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették. Az áramkimaradás 18 fogyasztói helyet érintett, a helyreállítás estére megtörtént.

Nyíregyházán egy Bokai utcai 3. emeleti lakás beépített erkélyéből egy stablondeszka leszakadt, ami a csatorna és egy tábla közé szorult, veszélyt jelentett a környezetére. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vonult a helyszínre és a veszélyt megszüntette.

Még hétfőn is folytatódtak a vihar utáni faeltávolítások megyénkben.

Kisvárdán, a Várday István utcában egy nagyméretű fa ága hasadt le. A Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a létra szerének segítségével a faágat motoros láncfűrésszel eltávolította.

Nyíregyházán, a Bethlen Gábor utcában szintén egy fa ága hasadt le és villanyvezetékre zuhant, ami veszélyt jelentett a környezetére. Az áramszolgáltató a vezetéket feszültség mentesítette, majd a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóság tűzoltói a faágat eltávolította. Az áramkimaradás 1 fogyasztói helyet érintett, a szolgáltatás visszaállítása 14:00-ra megtörtént.

Tiszabezdéden, a Kossuth Lajos úton egy nagyméretű fa törzse kettéhasadt és veszélyeztetve az ott élőket. Az esethez a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói vonultak és a lehasadt fát eltávolították.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában